Konya'daki algı operasyonu tel tel dökülmeye devam ediyor

Konya'da geçtiğimiz cuma günü işadamları ve polislere yapılan operasyon sonrası gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 5'i serbest bırakıldı.

Konya'daki algı operasyonu tel tel dökülmeye devam ediyor

Mahkemenin serbest bıraktığı 5 kişiden polis memuru M. Ö. ve C. Ş. adliye çıkışında yakınlarıyla kucaklaştı. Serbest bırakılanlardan polis memuru M. Ö., adliye çıkışında kızı Zülal Ö. ile kucaklaşması görenleri duygulandırdı. Serbest bırakılan polis memuru M. Ö., Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile de kucaklaştı.

'MÜVEKKİLİM NEYLE SUÇLANDIĞINI BİLMİYOR'

Serbest bırakılanlardan C. Ş.'nin avukatı, müvekkilinin neyle suçlandığını bilmeden İstanbul'dan alınıp Konya'ya getirildiğini ifade ederek şunları söyledi: " Dosyada gizlilik kararı var ve biz de dosyayı inceleyemedik. Bu yüzden biz de dosyayı bilmiyoruz. Her kişi hakkında farklı isnatlar var. Biz dahi, avukatlar olarak müvekkillerimiz hakkında isnatları bilemiyoruz. Benim müvekkilim İstanbul'dan getirildi. Ne için getirildiğini, hangi suçlamadan getirildiğini bilmeden savunma yapmak zorunda kaldı. Ben de mahkemede, "suçlamayı bilemiyoruz" dedim. Zannediyorum, gece yarısında diğerlerinin de mahkemedeki ifadeleri tamamlanacaktır ve haklarındaki karar verilecektir." dedi.

Cuma günü yapılan operasyon hakkındaki bugünkü adli süreci şu şekilde özetledi: "Konya Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü'nden 18 kişi adliyeye getirilmişti. Savcı Bey bunlardan yaklaşık 13-14 tanesinin ifadelerini aldı. Bu kişiler mahkemeye sevk edildi.13 tanesi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 5 tanesi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme hakimi bu tutuksuz yargılanmak üzere getirilen kişilerin adli kontrol kararlarını, sadece yurt dışı yasağı şeklinde karar verdi. Diğer adli kontrol taleplerini ise reddetti. Şuanda 5 kişi serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle gönderilen 13 kişi de mahkemede ifadelerine başlandı, avukatları yanlarında. Sırasıyla ifadeleri alınacak ve daha sonra mahkeme bunlardan bazılarını serbest bırakabilir bazılarını tutuklayabilir. Şuanda 13 kişi sorgulanmakta."

Serbest bırakılan C. Ş. ise neyle suçlandığını bilmediğini ifade ederek "Şuanda bilemiyoruz, bekleyip göreceğiz ve ona göre hareket edeceğiz
<< Önceki Haber Konya'daki algı operasyonu tel tel dökülmeye devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER