Konya'daki 'algı operasyonu'nda skandal gelişme

180 yıl hapis cezası alan sanığın şikayetiyle yapılan operasyonda hukuk faciası yaşandığı ortaya çıktı.

Konya'daki 'algı operasyonu'nda skandal gelişme

Konya’da Okyanus Davası’ndan 180 yıl hapis cezası alan sanığın şikayetiyle yapılan operasyonda hukuk faciası yaşandığı ortaya çıktı. Savcı Mehmet Ersin Berber’in yürüttüğü soruşturmada karısı 2. Sulh Ceza Hakimi Beyhan Berber’in arama, gözaltı ve yakalama kararı verdiği belirtildi.

Kon­ya­’da gerçekleşen Okyanus operasyonu skandala dönüştü. Avu­kat Mem­duh Oğu­z’­un gö­zal­tı­na alın­ma­sın­dan ön­ce Ada­let Ba­kan­lı­ğı Müs­te­şar Yar­dım­cı­sı Se­la­hat­tin Men­te­ş’­in Baş­sav­cı Bes­ta­mi Tez­can ile Ada­let Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Nu­ri Ko­çe­r’­i zi­ya­ret et­ti­ği, zi­ya­ret­ten he­men son­ra ha­kim­le­rin nö­bet usu­lü ve sı­ra­sı­nın de­ğiş­ti­ril­di­ği öğ­re­nil­di.

Bugün gazetesinden Metin Arslan'ın haberine göre, Yar­gı­ta­y’­da tem­yiz in­ce­le­me­si de­vam eden Ok­ya­nus da­va­sı sa­nı­ğı Nus­ret Ar­gu­n’­un şi­ka­ye­ti üze­ri­ne baş­la­tı­lan ope­ras­yon­da ha­len ara­la­rın­da em­ni­yet mü­dü­rü Ana­do­lu Ata­yün ile avu­kat Mem­duh Oğuz'un bu­lun­du­ğu 7 tu­tuk­lu bu­lu­nu­yor.

AY­NI SO­RUŞ­TUR­MA­DA GÖ­REV

Sav­cı Er­sin Ber­ber ile ka­rı­sı Kon­ya 2. Sulh Ce­za Ha­ki­mi Bey­han Ber­ber'in Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Ka­nu­nu'na ay­kı­rı şe­kil­de ay­nı so­ruş­tur­ma­da gö­rev al­dı­ğı be­lir­til­di. Sav­cı Ber­ber'in so­ruş­tur­ma­da gö­zal­tı, ara­ma ve tu­tuk­la­ma­ya sevk ta­lep­le­rin­de bu­lun­du­ğu, ha­ki­mi Ber­be­r’­in ise ay­nı so­ruş­tur­ma­da ka­rar­lar ver­di­ği, ba­zı şüp­he­li­ler hak­kın­da da sav­cı­nın iti­ra­zı üze­ri­ne ya­ka­la­ma ka­ra­rı ver­di­ği kay­de­dil­di.

KA­RI-KO­CA GÖ­REV YA­PA­MAZ­LAR

Ber­ber ai­le­si­nin du­ru­mu­nun Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Ka­nu­nu'nun 46. mad­de­si­ne ay­kı­rı bu­lu­nu­yor. Ka­nun mad­de­sin­de "Ka­rı-ko­ca, ikin­ci de­re­ce da­hil kan ve sıh­ri hı­sım­lar bir mah­ke­me­nin ay­nı da­ire­sin­de gö­rev ya­pa­maz­lar" hük­mü bu­lu­nu­yor.
<< Önceki Haber Konya'daki 'algı operasyonu'nda skandal gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER