Köprü yapıldı ama Yollar için daha yeni kamulaştırma kararı çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'daki bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

samanyoluhaber.com

 Kuzey Marmara Otoyolu (Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil) Projesi Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı (bağlantı yolları dahil) kesimlerine yönelik olarak bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu için dev kamulaştırma kararı

Buna göre, İstanbul Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Eyüp, Sultangazi, Başakşehir, Pendik, Tuzla; Kocaeli Gebze, Dilovası, İzmit, Kandıra, Körfez, Derince; Sakarya Adapazarı, Akyazı, Serdivan ilçelerindeki bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.


Trafiği rahatlatmadı daha da tıkadı

Köprünün yolları açılmadan açıklaması İstanbul Trafiğini daha da kilitledi.  Köprünün iki yakasında da sıkıntı var. Sürücüler, Edirne yönünden Anadolu yönüne doğru gelirken Yavuz Sultan Selim köprüsüne ulaşabilmek için Kınalı otoban gişesinden geçerek TEM otoyolu üzerinden Mahmutbey'e gelmek zorunda kalmakta. 88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolunun tamamlanmaması nedeniyle bu güzergahı kullanan ağır tonajlı araçlar, Mahmutbey gişeleri civarında zaten yoğun olan trafiği daha da artırmaktadır.  Ayrıca, Yavuz Sultan Selim köprüsü açılmadan önce belirli saatlerde geçişlerine izin verilen ağır tonajlı araçlar, artık günün her saatinde Mahmutbey gişelerinden geçiş yapabilmektedirler
<< Önceki Haber Köprü yapıldı ama Yollar için daha yeni kamulaştırma... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER