Köprüde 22 yıllık yasak sona erdi

İBB, Boğaz köprüsü geçişlerindeki 22 yıllık yasağı kaldırdı.

SHABER3.COM

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kısa belediye başkanlığı dönemine rağmen kamu yararına yaptığı uygulamalarla ses getirmesi ve AKP’nin başvurusuyla YSK tarafından mazbatasının alınmasının ardından, vekil atanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de dikkat çeken çıkışlar yapmaya başladı.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre İBB, 22 yıllık yasağı kaldırarak yolcu taşıyan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı minibüs ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerin adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaz köprüsünden geçmesine izin verdi.

YENİ BİR SEÇİM YATIRIMI MI?

Geçmişte ceza yiyen araçlara TBMM’den çıkarılan yasayla af gelmiş, bu uygulama muhalefet tarafından seçim yatırımı olarak değerlendirilip eleştirilmişti.

Bu kararın ardından, dün de İBB Başkanlığı Genel Sekreter Hayri Baraçlı Başkanlığı’nda toplanan UKOME Boğaz köprülerini kullanan araç sınıflarının revize edilmesi teklifini değerlendirdi. Toplantıda alınan karara göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 1. sınıf araçlar ile yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı kategorisindeki minibüs tipi olan ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerden oluşan 2. sınıf araçlar, turizm, personel ve okul için kullanılan tüm servis araçları, toplu taşıma araçları, N1 sınıfı acil yardım ambulansı ve acil sağlık araçları geçebilecek. Azami yüklü ağırlığı 0,75 tonu geçmeyen hafif römorklu araçlar hariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövdeyle bitişik olan kamyonetler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanabilecek.

<< Önceki Haber Köprüde 22 yıllık yasak sona erdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER