Köprüköy'de terör operasyonu: 11 gözaltı


Erzurum'un Köprüköy ilçesinde, terör örgütünün yapılanmasına ve PKK terör örgüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla aralarında HDP ve BDP ilçe başkanının da aralarında bulunduğu 11 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Erzurum İl jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütünün yapılanmasına ve PKK terör örgüne yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen ilçe ve köy komitelerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında Köprüköy HDP ilçe Başkanı H.K'nin ve Köprüköy DBP Başkanı N.Y'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Köprüköy HDP İlçe Başkanı H.K'nin ve Köprüköy DBP Başkanı N.Y'nin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ile birlikte, HDP ilçe Başkanı H.K'nin evinin bahçesinde bulunan arı kovanı içine gizlemiş vaziyette 1 adet kaleşnikof silah ve 1 adet tabanca ile birlikte,bu silahlara ait mühimmat ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili Erzurum Köprüköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştır."

Dün de Hınıs ve Tekman ilçelerinde terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında şeyh Said'in torunu Hınıs Belediye Başkanı Ali Said Fırat gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Köprüköy'de terör operasyonu: 11 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER