Kopya kartla 500 bin liralık vurgun!

200'ün üzerinde banka hesap kartı ve kredi kartını kopyalayarak 500 bin lira çalan 5 kişi tutuklandı.

Kopya kartla 500 bin liralık vurgun!

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hesabından bilgisi dışında işlem yapıldığını belirten vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, konuyla ilgili şüphelileri belirleyerek, 2 ay boyunca fiziki ve teknik takip ile izledi. Ekipler, şebekenin İstanbul, Denizli, Kırıkkale ve Kayseri'de banka ATM'lerine yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların banka kartlarını kopyalayarak kullandıklarını belirledi. 
 

5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri şüphelileri yakalamak için Pendik ve Avcılar'da bulunan lüks evlere operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında İ.B, O.B, O.T, S.T. ve M.A. gözaltına alındı. Ekipler adreslerde yaptığı aramalarda 4 dizüstü bilgisayar, 2 manyetik şerit okuma ve yazma cihazı, 4 kart kopyalama düzeneği, 141 sahte olarak üretilmiş kullanıma hazır manyetik şeritli kart, 16 hafıza kartı okuyucusu, 2 sahte sürücü belgesi, 1 sahte nüfus cüzdanı, 1 kart basma makinesi, 1 kaplama makinesi, 1 PVC plastik kalıp, montajı tamamlanmış piyasaya sürülmeye hazır kamera takılı 25 kart kopyalama düzeneği, matkap, elektronik devre, 3 harici disk, 2 flaş bellek, 5 hafıza kartı, 7 SİM kart ve çok sayıda sprey boya ele geçirildi.
 

200 KİŞİNİN KARTI KOPYALANDI

Gözaltına alınan 5 şüphelinin ilk belirlemelere göre 200'ün üzerinde kişiye ait kartı kopyaladığı belirlendi. Ekipler şebekenin bu kartları kullanarak yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkardı. 
 

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Vatan Caddesi'nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli sevk edildikleri adliyede 'Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ve Resmi Belgede Sahtecilik' suçlarını işledikleri gerekçesiyle çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 
 

OPERASYON POLİS KAMERASINDA 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis kameralarına yansıyan görüntülerde polis ekiplerin adreste arama yapmaları görüntülere yansıdı. Ekipler evde buldukları çantalar arasından çok sayıda kart bulunması görüntülendi. Tutuklanan şüphelilerin ATM'lere düzenek yerleştirmesi de bankaların güvenlik kameralarına takıldı.


DHA
<< Önceki Haber Kopya kartla 500 bin liralık vurgun! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER