'Adalet yerlerde sürünüyor, kime güvenecek bu insanlar'

TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın gazeteci Ahmet Hakan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

'Adalet yerlerde sürünüyor, kime güvenecek bu insanlar'

TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın 4 kişi tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan'ın Teşvikiye'deki evine akşam saatlerinde gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın, "Herkes olup bitenin farkında. Artık bu kadar da olmaz. Adalet yerlerde sürünüyor. Kime güvenecek bu insanlar. Herkes kendi hukukunu kurarsa bu ülkede neler olur. Herkes bir düşünsün. Kafasında bu işlerin nereye varacağını bir tasarlasın. Bu gidişat iyi değil. İnşallah bu işe tevessül edenler bu işin yanlışlığını görür. Onlar da kendilerine çeki düzen verir." şeklinde konuştu.

"Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı bize yapılmış olarak görüyoruz''

 Bu tür saldırıları basite indirerek değerlendirme yanlışlığına kimsenin düşmemesi gerektiğini söyleyen MHP'li vekil, Türkiye'nin mevcut düzenini tehdit eden otoriterleşme eğiliminin geldiği noktanın ibretlik olduğunu belirtti. Aydın sözlerini şöyle devam etti," O saldırıyı Ahmet Bey'in şahsına yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz. Kendimize yapılmış bir saldırı olarak da değerlendiriyoruz. Türkiye 78 milyonluk büyük bir ülke. Öyle bir kişinin tek başına hakim olacağı, her istediğini yaptıracağı, karşı çıkanları dövdürüp bir kenara koyduracağı bir ülke değil. Burası öyle bir ülke olarak değerlendirilirse, bunu öyle düşünüp öyle algılayanlar bunun yanlış olduğunu başları belaya girince hatırlarlar." uyarısında bulundu.

Gazeteci Ahmet Hakan'a saldıranların davasına bakan hakimin işi örtmekle görevlendirildiğini öne süren Aydın, "Arzu ettiği takdirde o ifadeleri veren kişilerle olan diyaloğunu sürdürerek, bunların perde arkalarını da araştırarak, bahse konu kişilerin kim olduğunu çok değil iki gün içinde bulur, ortaya çıkartır. Bu sürecin işleyişinden anlıyorum ki, bu işin üstlenen hâkim zaten bunu bir organize suç örgütü yapısından çıkartıp kişiselleştirmesi, bir kişiyi tutuklayıp diğerlerini serbest bırakarak suçun niteliğini küçültülmesinden anlaşılıyor ki bu işi örtmekle görevlendirilmiş. Yoksa bu kadar organize yapılmış bir işin organize suç örgütü kapsamında değerlendirilmemiş olması sadece o kararı veren hakim arkadaşı kandırır." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber 'Adalet yerlerde sürünüyor, kime güvenecek bu insanlar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER