Koray Aydın'dan Bahçeli’ye flaş çağrı

25. dönem MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ‘Olağanüstü Kurultay’ı toplama çağrısında bulundu.

Koray Aydın'dan Bahçeli’ye flaş çağrı

Koray Aydın,MHP Tüzüğü’ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanmasının mümkün. Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP’ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır.” dedi.

25. dönem MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Barcelo Ankara Altınel Otel’de ‘MHP’de olağanüstü kurultaya çağrı’ konulu basın toplantısı yaptı. Aydın, MHP’ye oy veren, destek veren ve omuz veren fedakar insanların iktidar talebine kulak vermekten başka çaresinin kalmadığını söyledi. Aydın, “Milliyetçi kadrolara, milliyetçi kadroların da milletimize ihtiyacı artık ertelenemez bir hal almıştır.” dedi.

Aydın, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan sonuç karşısında MHP ve Ülkücü Hareket’te büyük bir hayal kırıklığı olduğunun aşikar olduğunu kaydetti. Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “1 Kasım akşamı itibarıyla Ülkücü Hareket için zaman akmaz olmuş, adeta durmuştur. Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Bu yenilenmeyle tabana heyecan verecek bir ışık yakılmalıdır.” 

Aydın, yıllardan beri aynı şablonla idare edilen MHP’nin göstermelik değişikliklerle ülkücülere ihtiyaç duydukları morali, gücü ve heyecanı veremeyeceğinin açık olduğuna vurgu yaptı. Aydın, MHP’nin köklerine dönmesi gerektiğine dikkat çekti. Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bunun yolu ise Türk töresinde olan kurultaydan ve İslam’ın gereği olan istişareden geçmektedir. Türk-İslam ülkücüleri kurultaylarını toplamalı ve orada istişare etmelidir. Bizim Türk Milliyetçiliği anlayışımız tarihi kökleri ve gelecek tasavvuru itibariyle demokrasiyi bir yolbaşçı olarak kabul eder. Milliyetçilik ve demokrasi birbirinin kardeşidir. Çünkü her ikisi de millet iradesini ve idaresini esas alır. İradenin tecellisi ve idarenin ihyası için olağanüstü kurultayın toplanması elzemdir. Kurultayımız toplandığı takdirde demokrasi işleyecek ve ülkücülerin iradesi hareketimizin geleceğini tayin edecektir.”

“Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket’in önünü açmaya davet ediyorum.” diyen Aydın, olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi’nden gelmesi gerektiğini kaydetti. Aydın, “Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Genel Başkanımız, MHP ve Ülkücü Harekete gönül veren milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı, 7’sinden 70’ine ülkücülerin gönlünde taht kuracağı bu adımı cesaretle atmalıdır. Bu halisane çağrımız partimizin birliği, dirliği ve başarısı adınadır.” dedi.

'OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GENEL BAŞKANIMIZ TARAFINDAN TOPLANMALI'

Aydın, MHP Tüzüğü’ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanmasının mümkün olduğunu vurguladı. Aydın, “Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP’ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır. Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır.” açıklamasında bulundu. 

“MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKETİ’İN BİRLİĞİ, BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALACAĞIM”

Aydın, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Ülküdaşlık hukukunu her şeyin üstünde gören, ahde vefayı gözeten, tertemiz ve berrak ülkücü geçmişimle dava nöbetinde bir ömür geçirdim. Bu kutlu yoldan aldığım ilham ve hızla MHP’yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleceği inşa etmek azmindeyim. Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim. MHP ve Ülkücü Hareket’in birliği, bütünlüğü ve başarısı için her türlü sorumluluğu alacağımızı huzurlarınızda açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.”
<< Önceki Haber Koray Aydın'dan Bahçeli’ye flaş çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER