Kore kanalları, sadece internette yayınlanacak diziler çekmeye başladı


Güney Kore'de her geçen gün etkinliği artan internet dizileri, televizyon kanallarını harekete geçirdi. Televizyon kanallarının yapım şirketleri, internet dizisi pazarına girmeye hazırlanıyor.

Dizileri ile tüm dünyada büyük bir yankı uyandıran Güney Kore'de, sıra dışı uygulamalar dikkat çekmeye başladı. Son birkaç yıldır sadece internet üzerinden yayınlanan dizilerin sayısında artış olması ve bu dizilerde yıldız denilecek oyuncuların rol alması, Güney Kore'deki televizyon kanallarını hakarete geçirdi.

Ülkedeki hemen hemen tüm kamusal ulusal kanallar, kendi internet sayfalarında dizilerin daha rahat izlenebilmesine yönelik yeniliklerde bulundu. Asıl açılım ise televizyon kanallarının yapım şirketlerinde yaşandı. Güney Kore'deki kanalların yapım şirketleri, internet dizisi pazarında geri kalmamak için kolları sıvadı ve sadece internette yayınlanacak diziler çekmeye başladı. MBC ve SBS kanalının çekeceği diziler daha proje aşamasında iken, devlet kanalı KBS'in çektiği 'Prensin Prensi' adlı dizi geçtiğimiz hafta internet üzerinden yayınlanmaya başladı.

İNTERNET DİZİLERİ GENELDE ÇİZGİ ROMANLARDAN UYARLANIYOR

İnternette geçen yıl gösterime giren 'Aşk Hücresi' adlı dizi ülkenin gündemine oturdu. 'Aşk Hücresi' adlı 10 bölümlük Güney Kore çizgi romanından uyarlanan dizi, her bölümü 6 ila 7 dakikayı geçmeyecek şekilde çekilmişti. Dizideki oyuncular arasında Kim Woo-bin gibi ünlü aktörler de yer almıştı. Çekilen dizi sadece internet üzerinden yayınlanmış olmasına rağmen büyük bir seyirci kitlesine ulaşmıştı. Çin'deki birçok yapım şirketi bu dizinin yayın haklarını almak için rekabete girerken, diğer birçok çizgi roman da bu şekilde internet dizisine uyarlanmaya başlandı.

Uzmanlar, hali hazırdaki internet dizi pazarını hala 'larva dönemi' olarak görüyor. İnternetin en hızlı ülke olarak bilinen Güney Kore'de ilerleyen dönemde internet dizi pazarının televizyonculuk pazarı ile yarışacak hale geleceği öngörülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kore kanalları, sadece internette yayınlanacak diziler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER