Koreli gazeteciden 'Kimse Yok Mu' soruşturmasına ironik soru!

Dünyanın en iyi 100 sivil toplum kuruluşu arasına giren Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik "terör örgütü" soruşturmasına tepkiler dinmiyor.

Koreli gazeteciden 'Kimse Yok Mu' soruşturmasına ironik soru!

Güney Kore’nin ünlü gazetecilerinden Bae Myung-bok, bu suçlamaya ironik bir soruyla tepki koydu. Kimse Yok Mu'yu yakından tanıdığını söyleyen ünlü gazeteci, derneğin koyunları kesip muhtaç insanlara dağıttığına dikkat çekerek, “Acaba koyunlar mı şikayet etmiş de, Kimse Yok Mu’ya terörist diyorlar?” diye sordu.

1 milyondan fazla tirajıyla Güney Kore’nin ikinci büyük gazetesi olan Joongang İlbo köşe yazarı Bae Myung-bok, verdiği röportajda söz konusu soruşturmaya sert tepki gösterdi. 

KESİNLİKLE KOYUNLARIN İŞİ! 

Kimse Yok Mu’ya başlatılan soruştumayı haberlerden okuduğunu söyleyen ünlü gazeteci Bae, savcının hayal gücünün takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Bae, “Kimse Yok Mu gibi saygın bir kuruluşa teröristlik üzerine soruşturma başlatmak kolay olmasa gerek. Hayal gücünün sınırları zorlanmış olsa gerek! Savcıda takdir edilmesi gereken bir hayal gücü var.” dedi.

Haberin şaka gibi olduğunu ifade eden Bae, “Şimdi çok düşündüm. Acaba bu Kimse Yok Mu ne yapmıştır da, terörist olmuştur diye... Yahu bunlar koyun kesip etini dağıtıyorlar, acaba ondan olmasın?” sorusunu soran Bae, “Koyunlar mı şikayet etmiş de, Kimse Yok Mu’ya terörist diyorlar? Olayın arkasında koyunların olduğunu düşünüyorum. Kesin koyunların işidir.” diye konuştu.

SOMA OLAYINDA KİMSE YOK MU'YU YAKINDAN İNCELEMİŞTİM 

Soruşturmanın niçin ‘terör’ suçlamasıyla başladığı sorusuna da cevap veren Bae, İslam ülkelerinden örnek verdi. “Soma faciası yaşandığında olay yerine gitmiştim. Kimse Yok Mu’yu yakından inceleme fırsatım olmuştu. Hakikaten çok saygı duyulacak bir kurum.” diye konuşan tecrübeli gazeteci sözlerini şöyle devam ettirdi: “Şimdi bazı İslam ülkelerinde yönetimler kendilerine muhalif gördüğü grupların yardım kuruluşlarına terörist yaftası takarlar. Zaten İslam’a karşı önyargılı olan Batı da buna hemen inanır. Ama Kimse Yok Mu öyle bir kurum değil ki. Buna kimse inanmaz. Sadece güler.”
<< Önceki Haber Koreli gazeteciden 'Kimse Yok Mu' soruşturmasına ironik soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER