Koreliler sıra gecesinde çiğ köftesi yedi, türkü söyledi


Güney Kore'nin başkenti Seul'deki İstanbul Kültür Merkezi'nde düzenlenen sıra gecesi organizasyonuna katılan yerli vatandaşlar çiğ köftesi yedi, türkü söyledi.

1998 yılından beri Güney Kore'de İstanbul Kültür Merkezi (İKM) sıra dışı bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Her ay farklı bir tema ile çay partisi düzenleyen İKM, bu ay da sıra gecesine organize etti. 2010 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne "Geleneksel Sohbet Toplantıları" adı ile girerek dünyaca tanınmaya başlayan sıra geceleri, programa katılan Korelilere tanıtılmış oldu.

Organizasyon, Şanlıurfa ve sıra gecelerinin tanıtımıyla başladı. Gecede saz ve bağlama eşliğinde türküler söylenirken, sahnenin bir köşesinde çiğ köfte yoğruldu. Yoğun katılımın olduğu programda, Seowon Üniversitesi öğretim görevlisi, ünlü besteci müzisyen Prof. Dr. Lee Byeong Wook'un Türk sanatçılarla düeti büyük ilgi gördü. Sanatçıların birlikte söylediği Üsküdar'a Gider İken ile Kore'nin ünlü Arirang şarkısı katılımcıların beğenisini kazandı. CİHAN
<< Önceki Haber Koreliler sıra gecesinde çiğ köftesi yedi, türkü söyledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER