Korkmuyoruz, susmuyoruz...

İçişleri Bakanlığı'nın keyfi kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının azledilmesi ve yerlerine kayyım atanmasına karşı başlatılan protestolan 17'nci gününde.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını görevden azletmesine yönelik protestolar devam ediyor. 

Bugün Diyarbakır'da "Siyasi darbeye hayır" sloganlarıyla başlayan oturma eylemine Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve vatandaşların yanı sıra HDP Ergani, Dicle, Çermik, Çüngüş, Eğil ilçe örgütleri destek verdi. 

GÜN GELECEK, DEVRAN DÖNECEK...

Eyleme Barış Akademisyenleri'nden Şebnem Korur Fincancı, Eşber Yağmurdereli, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve 78’ler Derneği de katıldı. Akademisyenler “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganıyla karşılandı. 

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” pankartı açarak yürüyen HDP’li kadınlar, “Kî diz e qayyım diz e”, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir”, “Siyasi darbeye hayır” dövizleri açarak, nöbete katıldı. 

Lise Caddesi’ne geçen ve nöbette yerini alan kadınların açtığı “Kî diz e qayyum diz e” (Hırsız kim, kayyım) yazılı dövize polis izin vermedi ve dövizin toplatılmasını istedi. 

"BEDELİ ÖDENMİŞ ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYORUZ"

"Ancak bedeli ödenen özgürlükler sahiplenilir, biz bedelini ödediğimiz bir özgürlüğü istiyoruz." diyen yazar Eşber Yağmurdereli, kayyım atamalarının Türkiye’de demokrasinin olmadığı ve hukukun işlemediğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
 
İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, demokrasiye vurulan bir darbeyi savuşturmak için geldiklerini söyledi. 

TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türkiye’de çok uzun zamandır Kürt halkının, siyasi iradesini yok sayma davranışı ile karşı karşıya olduğunu belirterek, iktidarın, nefret suçlarıyla Kürt halkı üzerine tüm gücü ile saldırmaya devam ettiğini belirtti. 

İRADEME DOKUNMA!

Üniversite Öğretim Görevlileri Derneği Başkanı Tahsin Yeşildereli de Türkiye’de son yıllarda tüm kurumlara baskı uygulandığını ve hem üniversitelerin ele geçirildiğini hem de belediyelerin gasp edildiğini kaydetti,

Serbest kürsü konuşmalarının ardında açılan “İrademe dokunma” yazılı pankartın arkasında basın açıklaması gerçekleştirildi. 

POLİS İZMİR'DE GÖSTERİCİLERİ ÇEMBERE ALDI

Kayyım atamalarına karşı İzmir'de de protestolar gerçekleştirildi. Bir grup HDP'li açıklama yapmak isterken polis engeliyle karşılaştı. Slogan atmak isteyen HDP'liler polis tarafından çembere alındı.

İzmir'de gerçekleştirilen protestoda, "Halka seslenmemizden korkuyorlar, ahlaka uymuyorlar, hukuka uymuyorlar." ifadeleri kullanıldı.
<< Önceki Haber Korkmuyoruz, susmuyoruz... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER