Korkulan oldu

İstanbul’un en merkez işyerlerinden İstiklal Caddesi’nde dün sabah saat 10.55’te canlı bomba kendini patlattı. Terörist tıpkı Sultanahmet’te olduğu gibi yabancı turist kafilesini hedef aldı. 4 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Ölenlerden biri İsrailli. 3 yaralının durumu ağır. Yaralılardan 24’ü yabancı uyruklu.

Korkulan oldu

“YAKALANMALARI ÇOK ZOR”

Sağlık Bakanı Müezzioğlu, ‘Canlı bombayı yakalamak zor’ derken olay yerinde inceleme yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Konsolosluk istihbaratıyla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok” dedi.

Meydan'ın yayınladığı habere göre; İstanbul Valiliği, 3 gün önce Alman konsolosluğunun terör saldırısı uyarısını ‘kuşkulu, sansasyonel ve gayri ciddi’ bulmuştu. Dün korkulan oldu. İstiklal Caddesi’nde IŞİD’li olduğu iddia edilen canlı bomba kendini patlattı. Saldırıda 3’ü İsrailli 1’i İranlı 4 kişi hayatını kaybetti.

Patlama, Ankara'daki olayın ardından, saldırıların kalabalık yerlerde devam edeceği söylentileri yüzünden dışarda fazla kişinin olmadığı saatlerde yaşandı. Daha geç saatlerde meydana gelmesi durumunda ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceği ifade edildi. Olayın ardından İstiklal Caddesi'nin giriş ve çıkışları insan ve araç geçişine kapatıldı.





SORUŞTURMAYI 5 SAVCI YÜRÜTECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal’deki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli 5 savcı yürütecek. Başsavcı Hadi Salihoğlu da Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek bilgi aldı.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER