Korkutan patlama sonrası HDP'den ilk açıklama!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 20 2015
Paylaş
X Post
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen korkunç patlama sonrası HDP'den ilk açıklama geldi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yaptığı açıklamada canlı bomba ihtimaline dikkat çekti.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Suruç'ta patlama olduğu sırada Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklaması için toplandığına dikkat çekerek, patlamada canlı bomba ihtimali üstünde durduklarını söyledi.
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesi merkezinde bir kültür merkezinde patlama oldu. Güvenlik yetkilileri patlamada ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. Buldan, Reuters'a yaptığı açıklamada, patlamanın Amara Kültür Merkezi önünde olduğunu söyleyerek, patlama olduğu sırada Suriye'de Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklamasının olduğunu kaydetti ve, "Canlı bomba ihtimali üzerinde duruyoruz" dedi.
'NET BİR BİLGİ YOK'
Çoğunlukla İstanbul'dan gelen Türk ve Kürt gençlerin Kobani'ye geçmek için en son kendisinden yardım istediğini belirten Buldan, bu gençlerin Kobani'de 3-4 günlük etkinlik çerçevesinde kütüphane, park ve orman yapmayı planladıklarını kaydetti. Buldan, ölü ve yaralı sayısı hakkında şu an ellerinde net bir bilgi olmadığını da belirtti. Suruç Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ne söylediler? Strazburg'da beşincisi yapılan 'Adalet Yürüyüşü''ne Avrupalı Milletvekilleri ve STK'lardan güçlü destek2.Strazburg’da beşincisi yapılan 'Adalet Yürüyüşü'ne uluslararası destek: Avrupalı vekiller ve STK’lar meydanda3.NATO Gözaltıları: Gözaltındaki Tema gönüllülerine NATO değil, TKP/ML soruldu4.Cemil Tugay, Özgür Özel ve ekibiyle hareket edeceğini açıkladı5.Grossi’den İran’daki tesislere ilişkin kritik açıklama
6.Yargıtay’dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için kritik karar7.Avrupalı parlamenterlerden Türk yetkililer için yaptırım çağrısı8.Dünya medyası Strazburg'u konuşuyor: Binlerce kişi hak ihlallerine karşı sokakta9.Fotoğraflarla Adalet Yürüyüşü: Binlerce insan, Avrupa Konseyi’nin önünde ‘adalet’ için ses yükseltti10.Alman Dışişleri’nden vize açıklaması: Türkiye de sorumlu

SAFVET SENİH

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ne söylediler? Strazburg'da beşincisi yapılan 'Ada...

Strazburg’da beşincisi yapılan 'Adalet Yürüyüşü'ne...

NATO Gözaltıları: Gözaltındaki Tema gönüllülerine...

Cemil Tugay, Özgür Özel ve ekibiyle hareket edeceğ...

Grossi’den İran’daki tesislere ilişkin kritik açık...






