Korkutan yangın tatil bölgelerini boşalttı

Turizmin başşehri Antalya, orman yangınları ile boğuşuyor. Kumluca’da iki gündür devam eden yangının ardından dün de tatil merkezi Adrasan alevlere teslim oldu.

Korkutan yangın tatil bölgelerini boşalttı

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Olimpos antik şehrine doğru ilerledi. Yerleşim yerleri, otel, motel ve tatil köylerinin tamamı boşaltıldı. Yangında 7 ev zarar gördü, 50 hayvan telef oldu. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangını kokutan boyutlara ulaştı. Tatil merkezi Adrasan’dan yükselmeye başlayan ve hızla ilerleyen alevler, rüzgarın etkisiyle Olimpos Antik Kenti’ne doğru yöneldi. Yangın nedeniyle yerleşim yerleri, otel, motel ve tatil köyleri boşaltıldı.

Adrasan Mahallesi Seylemit Mevkii’nde dün saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden alevler, Olimpos Antik Kenti’ne doğru ilerledi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos’u tahliye etmeye başladıklarını söyledi. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, “Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz.” diye konuştu. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise Jandarma ve belediye ekiplerinin halkı megafonlarla tahliye konusunda uyardığını kaydetti.

Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiindeki yangında bir çok yerleşim yeri zarar gördü. Bölgede 7 ev kullanılamaz hale geldi.


Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiindeki yangında bir çok yerleşim yeri zarar gördü. Bölgede 7 ev kullanılamaz hale geldi.

50 hayvan telef oldu

Öğle saatlerinde alevlerin başlangıç noktasına yakın ormanlık alanın denize uzak bölümdeki Seylemit Mahallesi’nin bir bölümünde 7 ev tamamen kül oldu. Mahalle sakinlerinin alevlerin yaklaşması üzerine tahliye ettiği evler tamamen kül oldu. Kullanılamaz hale gelen evlerde yaşayanlar, alevlerin söndürülmesinin ardından mahallerine geldi. Yanan evlerini, eşyalarını gören ev sahiplerinin üzgün olduğu gözlendi. Evlerin yanındaki ahırlarda ise yaklaşık 50 küçükbaş hayvan ile tavuklar telef oldu.

Adrasan ve Olympos’a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi’nde üç gündür süren yangında yaklaşık 350 hektarlık orman kül oldu.

‘Tüm zararı karşılayacağız’ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangında zarar görenlere devlet olarak yardım edeceklerini açıkladı. Bölge sakinleri Bakan Çavuşoğlu’dan mahalle içindeki enerji nakil hatlarının bir an önce yenilenmesini ve yine mahalle içine yapılacak sulama göletinin hayata geçirilmesini istedi. Bakan Çavuşoğlu, isteklerin ihale sürecinin tamamlanmasından sonra yerine getirileceğini kaydetti.

<< Önceki Haber Korkutan yangın tatil bölgelerini boşalttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER