Koronavirüs çıktı, vali "çalışın" dedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 3 2020
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Sarkuysan fabrikasında üç kişiye yeni tip Koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulduğu için diğer çalışanlar 14 günlüğüne "iş bırakma" kararı aldı. Ancak işveren çalışanlarını valiliğe şikâyet etti. Valilik iş bırakmayı yasakladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 600 işçinin çalıştığı Sarkuysan bakır fabrikasında rahatsızlıkları dolayısıyla hastaneye kaldırılan işçilerden üçünde Koronavirüs tespit edilmesine rağmen fabrika yönetimi işçileri çalışmaya zorladı.
İşverenin işten atma tehdidiyle çalışmaya zorladığı işçiler, karara karşı çıkarak fabrikada üretimi durdurdu.
HEM KORONAVİRÜSE HEM DE PATRON TEHDİTLERİNE KARŞI MÜCADELE EDİYORLAR
Koronavirüs salgınına yakalanmamak için yasal haklarını kullanarak meşru eylem yapan işçiler şimdi de fabrika yönetiminin tehditleriyle mücadele etmeye çalışıyor.
Fabrika yönetiminin tehdit ettiği mesajlardaki ifadeler çalışanların içinde bulunduğu tehlikeyi ve devletin bu konudaki duyarsızlığını da gözler önüne seriyor.
İşçiler ciddi ve yakın tehlike önlenemez olduğu durumunun ortaya çıktığı için 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almak istediklerini ve bunun da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 13'üncü maddesindeki "Çalışmaktan kaçınma hakkı" kuralına uygunu olduğunu belirtti.

600 kişinin istihdam edildiği Sarkuysan tesislerinde 3 işçide Koronavirüs tespit edildi.
FABRİKA YÖNETİMİ: VİRÜS İŞTEN KAYNAKLANAN BİR TEHLİKE DEĞİL
Fabrikadaki çalışanların üye olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi işçilere yaptığı konuşmada, "Şimdi evlerimize gidiyoruz, fabrikamızda sadece kesinleşmiş bir vak'a ile birlikte maalesef şüphe oluşturan b
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı
6.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







