Korona ilacında da önemli mesafe alındı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 23 2021
Paylaş
X Post
İlaç şirketi Eli Lilly, antikor ilacının Kovid-19’u önlediğini duyurdu. Faz 3 denemeleri yapılan ilacın, Kovid -19 hastalarını tedavi etmede etkili olduğu açıklandı.
Aşıların ardından şimdi de Kovid-19 ilacında umutlar tazelendi. İlaç şirketi, Eli Lilly & CO, LY-CoV555 diye de bilinen Bamlanivimab adlı ilacın Faz 3 denemelerinin Kovid-19 hastaları üzerinde etkili olduğunu duyurdu.
FAT 3 ÇALIŞMALARI DA BAŞARILI OLDU
Aşılama çalışmaları başlamasına rağmen Kovid-19 salgını henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Salgınla mücadelede umut verici haber geldi. İlaç şirketi, Eli Lilly & CO, perşembe günü yaptığı açıklamada monoklonal antikor kombinasyon ilacının FAZ 3 çalışmalarının, huzurevi sakinleri ve personelleri arasında semptomatik Covid-19 enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olduğunu duyurdu.
BİN 97 KİŞİDE DENENDİ
CNN International’ın haberine göre, LY-CoV555 diye de bilinen Bamlanivimab adlı ilacın FAZ 3 denemelerine toplamda bin 97 kişi katıldı. Tüm sonuçların hakemli bir klinik dergide yayınlanmak üzere sunulacağını belirten şirket, çalışmanın bulgularını bir bülten olarak yayınladı.
Şirkete göre, ilacı alan huzurevi sakinlerinin semptomatik Kovid-19’a yakalanma riski yüzde 80’e kadar daha düşürdü.
Bulgular, Kasım ayında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yetişkinlerde ve çocuklarda hafif ila orta dereceli koronavirüs enfeksiyonlarını tedavi etmek için acil kullanım izni verilen antikor tedavisinde önemli olan önleyici bir ilaç kullanımını öneriyor.
İlaç şirketinin baş bilim sorumlusu Dr. Daniel Skovronsky, çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:
“Bamlanivimab’ın ciddi Covid-19 hastalığına geçiren veya bakım evlerinde olanlar da dahil olmak üzere hastaneye yatma riski yüksek olan hastalar için halihazırda bir tedavi olarak mevcut olduğu için mutluyuz.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12. Yargı Paketi geliyor! İşte detaylar!2.Türkiye'de insan hakları ihlallerinde bu hafta: Bayramda da durmadılar3.Kaynağı inceleniyor! Bir anda trilyoner oldu!4.Gülistan Doku cinayetinde kilidi çözecek isim Umut Altaş iade ediliyor5.Trump NATO zirvesi için Ankara'ya gelecek
6.Meğer Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanının Cumhuriyet'teki işine zimmet iddiası yüzünden son verilmiş!7.Bir hesap daha öbür tarafa kaldı! Kanser tedavisi gören KHK’lı Enver Aydın hayatını kaybetti8.NASA bilim insanı Serkan Gölge ABD Kongresi’nde konuştu: “Sıradan bir hayat terör suçuna dönüştürüldü”9.İran savaşı bitecek mi: Hamaney ile yüzyüze görüşeceğini söyleyen Trump'dan flaş açıklama10.Reha Muhtar'ın olaylı vasiyeti: 'Ölürsem cenazeme gelmesin'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER









