Almanya'da tren fiyatlarında büyük indirim

Almanya Demir Yolları (Deutsche Bahn), hükûmetin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı açıkladığı yardım paketinde kararlaştırılan Katma Değer Vergisi (KDV) indirimini sonrası bilet fiyatlarında büyük indirime gidiyor. Bu arada dört büyük market KDV indirimlerini tüketiciye yansıtacaklarını açıkladı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Almanya'da hükûmet ortakları korona salgını sebebiyle ekonomiyi canlandırma paketi kapsamında  Katma Değer Vergisi'ni (KDV) 1 Temmuz'dan yıl sonuna kadar düşürme kararı almıştı. 

Bu kararı tüketicilere ilk yansıtacağını açıklayan Almanya Demir Yolları (Deutsche Bahn/DB) oldu. DB yöneticileri hükûmetin getirdiği "KDV indirimini müşterilerimize aktaracağız." açıklamasını yaptı. 

Yeni indirimler, promosyonlu biletlerin yanı sıra uzun mesafe tren kartları ve sezonluk biletler için geçerli olacak. Almanya'da uzak mesafelerdeki tren ulaşımından yüzde 19 vergi alınıyor. Yeni dönemde bu oranın yüzde 7'ye düşürülmesi planlanıyor. 

YEREL ULAŞIM BİLETLERİ DAHA DA UCUZ OLMALI

Bir çok uzman eyaletleri içinde tren yolculuklarının daha da ucuz olması gerektiğini düşünüyor. 

Almanya'da hükûmet ortakları KDV'yi 1 Temmuz'dan yıl sonuna kadar düşürme kararı almıştı. 

Deutsche Bahn, mart ayının ortalarında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının bir sonucu olarak yolcu sayısı düştüğü için milyarlarca euro zarar etmişti. Ancak hükûmet yeni kaynaklar da aktaracak. 

Almanya'da normalleşmenin ardından insanlar yavaş yavaş trene binmeye başladı. Ancak hafta sonu uzun mesafe seyahatleri geçen yılın ancak yarısına ulaştı.

4 BÜYÜK MARKET DE AÇIKLAMA YAPTI

Almanya'nın en büyük marketlerinden 4'ü KDV indirimlerini müşterilerine yansıtacakları açıkladı. 

ALDI, Netto, EDEKA ve Rewe 1 Temmuzdan itibaren fiyatlarında indirime gidecek. Bu dört marketin aldığı kararın diğer marketlere de yansıması bekleniyor. 

Almanya'da hükûmetin aldığı karar kapsamında Katma Değer Vergisi geçici olarak yüzde 19’dan 16’ya düşürülecek. 

Temel gıda gibi ürünlerdeki düşük KDV oranıysa yüzde 7’den yüzde 5’e indirilecek. 

Lokanta, restoran ve kafelerde de 1 Temmuz 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında KDV yüzde 5'e indirildi.
<< Önceki Haber Almanya'da tren fiyatlarında büyük indirim Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER