Koronavirüs Avrupa'da futbolun kuralını mı değiştirecek?

Koronavirüs nedeniyle bir süre ara verilen ve sonrasında aşamalı olarak yeniden başlatılan ve seyircisiz oynanan UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi mücadeleleri tek maçlı eleminasyon sistemi üzerinden ilerletildi. Şimdi bu sistemin kalıcı bir hale gelebileceği ifade ediliyor.

SHABER3.COM

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde bu sezon için uygulanan 8'li final formatını değerlendirirkeni, "Bu formatı yapmak zorunda kalmıştık ancak şimdi yeni bir şey keşfettiğimizi görüyoruz. Bu nedenle gelecekte bunu mutlaka düşüneceğiz" diye konuştu.

Reuters'a konuşan Ceferin, yeni formatın kalıcı olabileceğini belirterek, "Maçlar bu şekilde elbette daha heyecan verici. Ancak maç sayısı azaldığı için yayın gelirleri ve diğer konuları da düşünmek zorundayız. Bu çılgın durum sona erdiğinde bu konu hakkında düşünmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Pandemi nedeniyle tek maçlık eleme usulü uygulandı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle askıya alınan UEFA organizasyonları yaz döneminde kaldığı yerden yeniden başlamıştı. UEFA'nın aldığı kararla Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi çeyrek finalden itibaren tek maç eleme usulüyle oynandı. UEFA Avrupa Ligi finallerine Almanya ev sahipliği yaparken Şampiyonlar Ligi'ne ise Portekiz ev sahipliği yaptı.
<< Önceki Haber Koronavirüs Avrupa'da futbolun kuralını mı değiştirecek? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER