Koronavirüs önlemlerinden kaynaklanan açlık, virüsten daha fazla kişiyi öldürebilir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 9 2020
Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan önlemler nedeniyle açlıktan ölen insanların sayısı, uzmanlara göre Covid-19 hastalığından ölenlerin sayısını geçebilir.
İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, önlemler nedeniyle ekinlerin tarlada kaldığını, gıda dağıtım zincirinin hasar gördüğünü ve yoksul ülkelere gönderilen paranın azaldığını açıkladı.
Oxfam, yoksul ülkelerin yanı sıra Güney Afrika, Hindistan ve Brezilya gibi orta gelirli ülkelerin de salgından olumsuz etkilendiğini duyurdu.
Bu ülkelerde binlerce kişi sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle işlerinden oldu.
Resmi sayılara göre dünya çapında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini aştı.
122 milyon kişi açlık riski altında
Daha önce de aralarında Dünya Sağlık Örgütü'nün de bulunduğu çok sayıda uluslararası kuruluş, yoksul ülkelere, özellikle de Latin Amerika, Afrika ve Hindistan'a dikkat çekmişti.
Bu bölgelerde sağlık sistemi kapasitesinin dolabileceğini belirten uzmanlar, zengin ülkelerin daha fazla dayanışma göstermesi ve ihtiyaç duyan ülkelere solunum cihazından koruyu ekipmana kadar sağlık malzemelerini temin etmelerini tavsiye etmişti.
Oxfam, halihazırda açlığın yaygın olduğu Afganistan, Suriye ve Güney Sudan'ın bu dönem açlıktan en çok etkilenebilecek ülkeler olduğunu duyurdu.
Oxfam'ın hazırladığı Açlık Virüsü adlı raporda dünya genelinde 122 milyon kişinin açlık sınırına gelebileceğini belirtti.
Koronavirüs ölümlerinin Nisan ayında zirveye ulaştığı dönemde günde 2 bin kişinin öldüğünü hatırlatan Oxfam, koronavirüs önlemlerinden kaynaklanan açlığın günde 12 bin kişiyi öldürebileceğini vurguladı.
Oxfam hükümetlere "Açlık zincirini kırmak için hükümetlerin, küçük üreticilerin ve işçilerin yaşayabilecekleri bir ücret kazandığı, daha adil ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


