Koronavirüs Türkiye'nin yanı başında: Korkutan açıklama!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 22 2020
12 Aralık 2019'da Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan Koronavirüs Türkiye sınırına dayandı. İran'da 18 vak'a görüldü, dört kişi hayatını kaybetti. Ortadoğu'da Lübnan ve İsrail de Koronavirüs ile tanıştı. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün kontrolüne yönelik fırsat penceresinin daraldığını açıkladı.
Çin’den dünyaya yayılan Koronavirüs salgını sebebiyle kayıplar giderek artıyor. Çin ana karasında görülen vak'alar azalırken, dün 109 kişi hayatını kaybetti.
Çin'de Koronavirüs bağlı ölümlerin sayısı 2 bin 345’e yükseldi. Küresel ölçekte ise can kaybı 2 bin 360 olarak tespit edildi.
İran’ın Kum şehrinde yedi, başkent Tahran’da dört ve Gilan vilayetinde iki vak'a tespit edildi. İran Sağlık Bakanlığı’ndan dün itibarıyla dört hastanın Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği açıklaması yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’le bağlantılı olmayan corona virüsü vakalarına ilişkin duyulan kaygıyı dile getirdi.
Dr. Ghebreyesus, virüsün frenlenmesine yönelik fırsat penceresinin daraldığını belirtti.
Çin Sağlık Bakanlığı ölüm ve yeni vak'a sayısında düşüş olduğunu duyurdu. Fakat Güney Kore, İtalya, İran ve başkaca ülkelerde ölüm ve yeni vak'alarda artış yaşandı.
Çin dışında 26 ülkede 1.200’ü aşkın Koronavirüs vak'ası tespit edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







