Koronavirüs vak'a sayıları 30 milyonu aştı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 18 2020
Ölümcül yeni tip Koronavirüs (Covid-19) 30 milyondan fazla insana bulaştı. Can kaybı 1 milyona yaklaştı. Avrupa yeni kısıtlamalara hazırlanırken, İsrail ikinci kez sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Dünya genelindeki koronavirüs enfeksiyon seyrini takip eden ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi Perşembe gecesi itibarıyla yeni tip Koronavirüs'ün yol açtığı Covid-19 hastalığına yakalananların sayısının dünya çapında 30 milyon sınırını aştığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada Covid-19'a bağlı nedenlerden ötürü 946 binden fazla kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada en fazla can kaybının 330 milyon nüfuslu ABD'de kaydedildiği belirtilerek, ülke genelinde 6,6 milyon insanın enfekte olduğu ve 197 binden fazla kişinin de hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

HİNDİSTAN'DA VAK'A SAYISI 5 MİLYONU GEÇTİ

Korona salgınının en fazla can kaybına yol açtığı ikinci ülkenin ise Hindistan olduğu kaydedildi. Buna göre Hindistan'da 5,2 milyon insan enfekte olurken, 84 binden fazla insan öldü.

Üçüncü sıradaki Brezilya'da ise enfekte olan hasta sayısının 4,4 milyon, ölüm vakalarının da en az 134 bin olarak tespit edildiği aktarıldı.

Üniversiten yapılan açıklamada, en fazla ölüm vakalarına ABD'de rastlanmasına karşın nüfus yoğunluğu baz alındığında 100 binde 97 ölüm vakasıyla Peru‘nun birinci sırada geldiği ifade edildi. ABD'de ise bu oran 100 binde 60. Bolivya, İspanya, Şili ve Ekvador'da da nüfüs yoğunluğuna göre ölüm oranları ABD'den yüksek.

AVRUPA'DA YEN KISITLAMALAR YOLDA

Koronavirüs salgınının dünya genelinde 946 bin, Avrupa'da ise 200 binden fazla insanın hayatına mal olması üzerine Avrupa ülkeleri önlemleri yeniden sertleştiriyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bulaştırma oranlarının endişe verici boyuta ulaştığı yönündeki uyarısıyla birlikte Avrupa ülkelerinde Cuma gününden itibaren kısmi kısıtlamalar yeniden yaşama geçiriliyor.<

Bu haberler de ilginizi çekebilir