Koronavirüsle ilgili peş peşe kötü haberler!

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur ülkede 10 Koronavirüs (Covid-19) vak'asının daha tespit edildiğini ve ölü sayısının 5'e çıktığını belirtti. İran devlet televizyonunda Tahran 13'üncü bölge belediye başkanının Koronavirüs'e yakalandığı haberi verildi. İtalya'dan da ikinci ölüm haberi ajanslara düştü.

SHABER3.COM

İtalyan Haber Ajansı (Ansa), 78 yaşındaki bir erkeğin Koranavirüs&ten ölen ilk hasta olduğunu duyurdu.

İtalya daha önce 16 vak'a daha görüldüğünü bildirmiş ve sağlık bakanı, etkilenen bölgelerdeki okullar ve iş yerlerinin kapatılacağını ve spor müsabakalarının iptal edileceğini açıklamıştı.


İran devlet televizyonuna konuşan Cihanpur, Koronavirüs vak'a sayısının 28'e ve ölü sayısının da 5'e yükseldiğini ifade etti. 

Cihanpur yeni Koronavirüs vak'asının tespit edildiği 10 kişiden 8'inin Kum, 2'sinin de başşehir Tahran'da olduğunu aktardı.

12 Aralık 2019'da Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19 salgınında dünya genelinde 2 bin 345'i Çin'de olmak üzere toplam 2 bin 361 kişi hayatın kaybederken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 77 bini geçti.

TAHRAN 13'ÜNCÜ BÖLGE BELEDİYE BAŞKANINDA KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ

İran’ın başşehri Tahran’da 13'üncü bölge belediye başkanı Murtaza Rahmanzade’nin Koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı İran devlet televizyonundan duyuruldu.

Belediye halkla ilişkiler müdürü Kiyanuş Caferi ise Tasnim Haber Ajansı'na verdiği mülakatta 13'üncü bölge belediye başkanının korona virüsüne yakalandığı iddialarına dair, ”Bu haber asla doğru değildir.” dedi.

Kiyanush Caferi, Başkan Rahmanzade’nin 11 Şubat'tan sonra akciğer rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Doktorlara göre, durumunu şu an iyi ve tedavisinden sonra da taburcu edilecek.” diye konuştu.

İRAN'DA MASKEYLE GEZİYORLAR

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, tespit edilen yeni vak'alarla birlikte ülkedeki Koronavirüs teşhisi konulan kişi sayısının 28'e yükseldiğini duyurdu.

Yetkili, virüs sebebiyle ölen kişi sayısının 5 olduğunu aktardı. Hastalığı kapanlarının çoğunun ya Kum şehri yerlisi olduğu ya da son zamanlara bu şehre uğradıkları kaydedildi.

HALK PANİK İÇİNDE

Bugün itibarıyla İran'da 5; dünya genelinde ise 2 bin 360 kişinin hayatına mâl olan Koronavirüs salgını sebebiyle halk da panik içinde. Tahran'da da insanların maskelerle dolaştığı görülüyor.

GÜNEŞ KORE'DE SON DURUM NE?

Güney Kore'de vak'a sayısı 300'ü aşarken, Başbakan Chung Sye-kyun kamu sağlığı acil durumu ilan etti.

Ülkenin güneyindeki Daegu ve Cheongdo şehirleri "özel bakım bölgeleri" ilan edildi. Daegu'da sokaklar boş.

Başşehir Seul'de ise şehir merkezindeki gösteriler yasaklandı. Ülkenin ikinci büyük şehri Busan ve Jeju adasında da ilk vakaların görüldüğü bildirildi.

Üç askerde virüs görülmesinin akabinde tüm askeri üsler karantinaya alındı.

Virüsün çıkış noktası olduğuna inanılan bir dini tarikatın 9 bin mensubuna kendilerini karantinada tutmaları çağrısı yapıldı.
<< Önceki Haber Koronavirüsle ilgili peş peşe kötü haberler! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER