'Korsan' Süreyya Operası'nda seyirciyle buluştu


Klasik balenin büyük eserlerinden Le Corsaire (Korsan), Süreyya Operası'ndaki prömiyeri ile seyirci karşısına çıktı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Le Corsaire, 1, 3, 5, 8,10, 12 Mart - 6, 8 Nisan tarihlerinde seyircisi ile buluşmaya devam edecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), yılın ilk klasik bale prömiyerini Korsan ile yaptı. Kadıköy Süreyya Operası'nda dans edilen Korsan, ilk kez İstanbulluların karşısına çıktı. İngiliz Şair Lord Byron'un aynı adlı şiirinden esinlenilerek Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges ve Joseph Mazilier'in metnini yazdığı Korsan Balesi'ni günümüzün yaşayan bale efsanelerinden biri olan Kanadalı ünlü bale sanatçısı Anna-Marie Holmes'in koreografisi ve Adolphe Adam, Cesare Pugni, Leo Delibes, Riccardo Drigo, Prince Oldenbourg'un müzikleriyle sahnelendi.

Orkestrayı Svetoslav Borisov'un yönettiği eserde, dekoru Zeki Sarayoğlu, ışıklarını Müfit Özbek, kostümü Çimen Somuncuoğlu tasarladı.

Eserde 'Medora' rolünde Deniz Kılınç ,İlke Kodal, Melike Manav, Gizem P. Atik, Müge Bayramoğlu, 'Conrad' rolünde Olcay Tunçeli, Oliver Spence, Batur Büklü, Mutlu Cankup, Çağatay Özmen, 'Gülnare' rolünde Müge Bayramoğlu, Merve Topaldemir, Maia Ito, Julia Hartmann, Berfu Elmas, Zeynep Serpen, 'Lankendem' rolünde, Batur Büklü, Mutlu Cankup, Ömer Erenler, Deniz Özaydın, Çağatay Özmen, Alican Güçoğlu, 'Ali' rolünde Erhan Güzel, Batur Büklü, Ali Türkkan, Mutlu Cankup, Can Bezirganoğlu, 'Birbanto' rolünde : M.Nuri Arkan, Ömer Erenler, Can Bezirganoğlu, Cem Çelik, 'Seyd Paşa' rolünde Oktay Keresteci, Alper Akalın, Kerem Kuraner ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dönüşümlü olarak dans etti.

Korsan, 1, 3, 5, 8,10, 12 Mart - 6, 8 Nisan tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşmaya devam edecek.

ESERİN KONUSU
Anna- Marie Holmes'in koreografisiyle Amerikan Bale Tiyatrosu'nda her iki senede bir sahne alan eser, Conrad'ın korsanları ve arkadaşı Birbanto'yla Osmanlı İmparatorluğu'na doğru yola çıkması ile başlayıp, karaya çıktıklarında çeşitli malların ve esirlerin satıldığı bir pazarda Conrad'ın esir kızlar arasında gördüğü bir güzele aşık olması ve Seyd Paşa'nın haremi için bu kızı seçmesi ile devam eder. Renkli ve canlı bir bale olan Korsan Balesi, dünyada ilk kez 23 Ocak 1856'da Paris'te Joseph Mazilier'in koreografisiyle sahnelenmiş, sonrasında Avrupa'da ve Rusya'da pek çok koreograf tarafından yorumlanmıştır. CİHAN
<< Önceki Haber 'Korsan' Süreyya Operası'nda seyirciyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER