Korunmuş tavan

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Şubat 27 2025
Samanyoluhaber.com yazarlarından Safvet Senih, 'Korunmuş tavan' başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Korunmuş tavan
         Bakara Suresi’nin 22. Ayetinde “Rabbiniz yeryüzünü size bir döşek, semâyı da bir bina (tavan, kubbe)  yaptı.” buyuruluyor. Enbiya Suresi’nde ise bu hususta şöyle buyuruluyor: “Semayı korunmuş bir tavan durumunda yarattık.” (21/32)

         Yani portakalın kabuğu gibi, dünyayı saran atmosfere işaret edilmektedir. Yer küresini çevreleyen ilk kısımda çeşitli hava tabakaları bulunur. Bu tabakalar, kainatın çeşitli yerlerinden gelen zararlı ışınlardan dünyayı korur, sadece dünyadaki hayat için faydalı olanları geçirirler. (Prof. Dr. Suat Yıldırım, Kur’an-ı Hakim Ve Açıklamalı Meâli, Sayfa,3)

         Din bilgisi ve Ahlak Dersleri öğretmeni iken maalesef, dini, bilim dışı tutan bazı materyalist öğretmenlerin öğrencileri dinden uzaklaştırmak hatta dinsiz yapmak için uğraşmalarına karşı, ben de Kur’an âyetlerinin günümüzdeki fennî ve teknolojik gelişmelere bakan yönlerini anlatıyordum. Felsefe öğretmeni Maocu bir hanımın, “Çocuklar, Kur’an yazıldığı zaman elektrik mi vardı, televizyon mu vardı?”  şeklindeki konuşmalarına karşı hiç, ümit etmediğim öğrencilerden bazıları:  “Evet o zaman yoktu ama Kur’an onların varlığından bahsediyor. Bunu ben izah edemem ama bizim dinci (A. Aymaz) âyetleri göstererek bunları sizlere izah edip  anlatabilir…  Siz, bizim inancımıza zarar vermek için böyle şeyler söyleyeceğinize aslını, uzmanından öğrenebilirsiniz.” diyorlar.  Ben onlara Nur Suresindeki Nur Ayetinin elektriğe işaretini ve Zâriyat Suresi’nin ilk ayetlerinin ise elektriğin iç işleyişine işaretlerini, 1965’te neşrettiğimiz Gurbet  dergisindeki Yüksek Elektrik Mühendisi Süleyman Karagülle’nin yazısından naklen anlatmıştım.

         Onun için bazılarına rağmen diyorum ki, insanlarımıza bilhassa gençlerimize Kur’an’ın ilme ve fenne  bakan cihetlerini anlatmamız lâzımdır.

 &nbs

Bu haberler de ilginizi çekebilir