Koruyucu aile olabilmek için adli sicil kaydının temiz olması gerekiyor


Almanya'ya gelen mülteciler arasında çok sayıda annesiz babasız çocuk bulunuyor. Eyaletler Gençlik Daireleri Çalışma Birliği, ülkeye yılsonuna kadar gelecek annesiz babasız çocuk sayısının 30 bini bulacağını tahmin ediyor. Yanlarında ebeveynlerin olmadan Almanya'ya ulaşanların yaşları genellikle 12 ile 18 arasında değişiyor ancak yetkililerden alınan bilgilere göre çocukların çoğunluğu 15-16 yaşında bulunuyor. Annesiz babasız çocuklar cinsiyete göre sınıflandırıldığında ise mülteci çocukların yüzde 90'ının erkek çocuk olduğu ortaya çıkıyor.

Mülteci çocuklar başta Suriye'deki savaş olmak üzere, Afrika, Eritre, Irak ve İran gibi ülkelerden geliyorlar. Tüm eyaletler ve özellikle de büyük şehirler mülteci çocuklara bakıcı aile başka bir deyişle koruyucu aile bulmaya çalışıyor. Başkent Berlin'deki bazı Gençlik Daireleri de internet sayfaları aracılığıyla halka seslenerek mülteci çocuklar için koruyucu aile bulmaya çabalıyorlar.

Örneğin, Berlin'in Mitte İlçesi'ndeki Gençlik Dairesi, Berlinlilere seslenerek "Reşit olmayan mülteci çocuklara evinizi açmayı düşünmeniz bizi çok sevindirecektir. Sizi, atacağınız adımlar konusunda bilgilendirelim." diyerek bir mülteci çocuğa koruyucu aile olmak isteyenlere ikamet ettikleri ilçenin Gençlik Dairesi'ne başvurmalarını tavsiye ediyor.

Çağrıda bir mülteci çocuğa koruyucu aile olabilmek için çocuğun yaşayacağı hanede ikamet eden yetişkinlerden birer adli sicil kaydı ile ruhsal ve bedensel açıdan sağlıklı olunduğuna dair bir doktor raporu istendiği belirtiliyor. Koruyucu aile olabilmek için sadece aileler değil, yalnız yaşayan kişiler de başvuruda bulunabiliyor. Koruyucu aile olabilmek için evin yeterli büyüklükte olması gerekiyor ancak çocuğun mutlaka bir odaya sahip olması şartı aranmıyor.

Gençlik Dairesi koruyucu aile adayı ile iki kez dairede bir kez de ailenin evinde görüşme yapıyor. Çocukla ilgili tüm masraflar Gençlik Dairesi tarafından karşılanıyor ve koruyucu aileye de bakım parası ödeniyor. Ödenen meblağlar yaşanılan bölgeye göre değişkenlik göstermekle birlikte 600 Euro'dan başlıyor.temiz-olmasi-gerekiyor-1900138.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Koruyucu aile olabilmek için adli sicil kaydının temiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER