Kosova Cumhurbaşkanı ağız değiştirdi, medya ve aktivistler tepkili

Kosova'da kaçırılan 6 Türk vatandaşıyla ilgili açıklama yapan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ağız değiştirdi

SHABER3.COM

İki gün önce kaçırma olayıyla ilgili 'ülkesindeki ilgili kurumların yabancı vatandaşların haklarını korumada başarısız olduklarını söyleyen ve hiç kimse farklı görüşlerinden dolayı sınır dışı edilmemeli' diyen Taçi, bugün kameralar karşısında kısa bir basın açıklaması yaptı.
İçişleri Bakanı ve İstihbarat teşkilatının görevden alınmasıyla sonuçlanan, Başbakan'ın 'operasyondan haberdar edilmedim' açıklamasıyla farklı bir boyut kazanan gözaltı/kaçırma işlemiyle ilgili konuşan Haşim Taçi U dönüşü yaptı.

Kosova içinden ve uluslararası alandan gelen tepkiler sebebiyle konuyla ilgili açıklama yapan Taçi, Kosova istihbaratının elinde öğretmenlerin Ulusal güvenliği tehlike altında bıraktığı yönünde istihbarat olduğunu öne sürdü. Söz konusu eylemlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Taçi konunun soruşturulacağını söyledi. 

Taçi ayrıca Başbakan'ın tepkisi ve görevden alma kararlarının da istişare sonucu alındığını belirtirken konuya açıklık getirmedi. Açıklama gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı.

'NASIL BİR TEHLİKE OLDUĞUNU AÇIKLA' TEPKİSİ


Una Hajdari: Basın toplantısında konuşan Taçi kısaca bu insanların Ulusal Güvenliğe tehdit olduğunu kriminal aktiviteler içine girdiğini, AKI direktörü (İstihbarat kurumu) ve bundan dolayı kendisinin suçlanamayacağını söyledi. Ama bu aktivitelerin ne olduğunu söylemedi. #KendinenUtan #İstifaet



Xhemajl Rexha: Kosova Cumhurbaşkanı Taçi ağız değiştirdi. Şimdi de 6 Türk vatandaşının bizim ulusal güvenliğimize tehdit olduğunu söylüyor. Bu onun tüm bu gözaltı ve deport sürecinden haberdar olduğunu kanıtlıyor.

Özellikle sosyal medyada dünyanın dört bir yanından konuyla ilgili tweetler atılırken ülkelerdeki Kosova Büyükelçilikleri önünde de protesto gösterileri yapılıyor

samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber Kosova Cumhurbaşkanı ağız değiştirdi, medya ve aktivistler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER