Kosovalı kursiyerler eğitime başladı


Kosova'nın Gilan şehrinden Bursa'ya gelen 15 kursiyer, BTSO Eğitim Vakfı BUGTEM'de eğitimlerine başladı. Gençler, makine, CNC ve torna alanında 2 ay boyunca kurs görüp, sanatkarlığa ilk adımı atmış olacaklar.

BUGTEM'de İlk derse, projede emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz ve BUGTEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa katıldı. Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz'ün girişimleri sayesinde Bursa'ya gelen 15 Kosovalı kursiyer, BTSO Eğitim Vakfı olan BUTGEM bünyesinde 2 ay boyunca, makine, torna, CNC (siensi) mesleki bilgileri ve beceri eğitimi alacaklar. Kosovalı geçlerin tüm masrafları iş ve kültür adamı Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener tarafından karşılanırken, kursu tamamlayan Gilan'lılar, kendilerine verilen belgelerle memleketlerine sanatkâr olarak dönecek.

Kosova'nın Gilan şehrinden gelen kursiyerleri ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, "Siz bizim evlatlarımızsınız; sizden tek isteğim atom gibi çalışmanız, ülkenizde demiri, çeliği ve makineyı bilen icat eden adamlar olmanız. Atom gibi çalışmanızı ülkenize faydalı sanatkârlar olmanızı, ışık saçmanızı istiyorum. Sizler, burada kursu bitirip Kosova'ya döndüğünde sizleri kontrol etmeye geleceğim. Hepinizi bir işin başında görmek istiyorum. Bizim işimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etmek. Kardeş ülke Kosova'yı her alanda ayağa kaldıracak bilgileri, becerileri öğretmek. Bunu dostluk adına iki ülkenin kalkınması adına yapıyoruz." dedi.

Projenin önemine vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise Bursa'nın aynı zamanda eğitim ihraç eden şehir olduğunu kaydetti. Sarıkaya, "Kosova'da yaptığımız görüşmeler sonucunda şehrimizde tarihi bir adım attık. İlk derse birlikte katıldık. Burası sizlerin evi, neşeli ve güze vakit geçireceksiniz. Bursa'yı tanıyacaksınız. Kültürel faaliyetlere katılacaksınız. Kosova ve Türkiye tarihi ve kültürü ile bir birlerinden ayrılmaz iki parça. Sizler bu iki parçayı dünyada söz sahibi yapacaksınız." dedi.

Gilan'dan gelen kursiyerler adına konuşan Vedat Bilali ise "Tüm Kosovalılar adına sizlere teşekkür ediyorum. Bizlere çok öneli bir hediye verdiniz. Dünyada bu hediyenin adına ilim ve bilim ve sanat diyorlar." diye konuştu.

Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz de tarihi bir ana şahitlik yaptıklarını belirtti. Gündüz, proje sayesinde kısa süre sonra Kosova'nın her şehrinde demire, çeliğe şekil veren sanatkârlar göreceklerini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kosovalı kursiyerler eğitime başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER