Kosovalı öğrencilere Bursa'da mesleki eğitim verilecek


Kosova'nın Gilan şehrinden Bursa'ya gelecek olan 15 kursiyere mesleki eğitim verilmesine ilişkin protokol Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen bir toplantıyla imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Kosava-Gilan İl Eğitim Müdürü Nazmi Musa, Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz'ün ortaklaşa yürüttükleri proje ile kursiyerlere BTSO Eğitim Vakfı olan BUTGEM'de nisan-haziran aylarında iki aylık mesleki eğitim verilmesi planlanıyor.

Mesleki bilgi ve beceriye sahip olan kursiyerlere aldıkları eğitimler sonucunda kurs bitirme belgeleri verilecek. Belgelerini alan kursiyerler ise mesleklerini icra etmek üzere memleketlerine geri dönecek. Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda misafir edilecek kursiyerlerin tüm masrafları iş adamı Fahrettin Gülener tarafından karşılanacak.

Projenin önemine vurgu yapan Veli Sarıkaya, Bursa'nın aynı zamanda eğitim ihraç eden şehir olması sebebiyle ruhuna uygun bir faaliyet olduğunu belirtti. Sarıkaya, Kosovalı rehber öğretmenler ile müfettişlere mesleki gelişim seminerleri verilmesi ve uluslararası meslek lisesi açma konularında çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Protokolün Kosova için hayırlı olması dileklerinde bulunan Fahrettin Gülener ise kardeşlik sorumluluğu anlayışı ile herkesin üzerine görevler düştüğünü vurguladı.

Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz de "Kosova için elimizden gelen her türlü çabayı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu protokolle de ilk adımı atmış bulunuyoruz. Gelecekte farklı proje ve protokollerle yapılan bu çalışmaların katlanarak artacağını ümit ediyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kosovalı öğrencilere Bursa'da mesleki eğitim verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER