Covid-19'un daha bulaşıcı mutasyonu İtalya'da

Yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) daha bulaşıcı İngiliz varyantı, Britanya ile hiç bağlantısı olmayan İtalyanda tespit edildi.

SHABER3.COM

Britanya'nın İngiltere bölgesinin güneydoğusunda birkaç haftadır yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) mutasyon geçirmiş ve daha bulaşıcı varyantının yayılması dünya çapında alarm zilleri çaldırırken, Britanya ile teması olmayan bir kişide aynı varyanta İtalya'da rastlanması yeni soru işaretleri doğurdu.

İtalyan basınına göre, Ancona vilayetine bağlı Loreto'da son günlerde Britanya ile teması olmayan bir kişinin testlerinde İngiltere'de yayılan Covid-19'un daha bulaşıcı varyantı tespit edildi.

İNGİLTERE'DEKİ VİRÜSÜN VERSİYONU

Şiddetli soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye giden söz konusu kişiye moleküler testi yapan Ancona'daki viroloji laboratuvarının yöneticisi Stefano Menzo, "Araştırmalarımızı derinleştirdik ve şimdi bunun, virüsün İngiliz versiyonu olduğunu biliyoruz." dedi. 

Hastanın ailesiyle birlikte tecrit altında olduğu bildirildi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından basına sızan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Covid-19’un daha bulaşıcı türünün görüldüğü Britanya'daki İtalyanların dönüş prosedürüne dair kararname imzalayacak. 

Kararname, İtalya ikametli olan ve acil durum sebebiyle ülkesine dönmek isteyenleri kapsayacak. 
<< Önceki Haber Covid-19'un daha bulaşıcı mutasyonu İtalya'da Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER