Köy muhtarına 'örgüt üyeliği'nden tutuklama


Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Hanelmalı Köyü Muhtarı A.A., silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; İlimiz Tatvan ilçesine Bağlı Hanelmalı Köyü Muhtarı A.A. isimli şahsın PKK/KCK terör örgüt mensuplarınca ilimizde düzenlenmesi planlanan eylemlerle alakalı olarak keşif faaliyetleri yürüttüğü ve Tatvan Hanelmalı Tokaçlı kırsalındaki sorumlu düzeydeki örgüt mensuplarına bildirdiği, ayrıca yaptığı milis işbirlikçi faaliyetler neticesinde muhtarlığını yaptığı Hanelmalı Köyü ve Tatvan ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne eleman temin ettiği iddiaları üzerine; Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından bir dizi çalışmalar yürütülmüştür.
Bu kapsamda, 11.02.2016 tarihinde Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen talimat ile 'Hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçlamalarıyla A.A. isimli şahıs, ikametine düzenlenen operasyon neticesi yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından Adli Kontrol Kararı ile serbest kalmıştır. Ancak 24.02.2016 tarihinde Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca karara yapılan itiraz neticesinde Hanelmalı Köyü Muhtarı ekiplerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde yakalanmış ve aynı gün çıkarıldığı adli makamlarca hakkında verilen tutuklama kararına istinaden ekiplerimiz tarafından cezaevine teslim edilmiştir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Köy muhtarına 'örgüt üyeliği'nden tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER