Köylülerin isyanı: Devletimizin bize bir su verecek gücü yok mu?


Kars Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyünün sorunları vatandaşı kara kara düşündürüyor. Köyün, elektrik hatlarında yaşadığı problemler, ilkokulunun tuvaletlerinin perişanlığına birde su sorunu eklendi.

Arpaçay İlçesine 8 kilometre mesafede olan Taşbaşı köyü sakinlerinden İbrahim Maşa, tren yolu çalışması nedeniyle ana şebekelerinin bozulduğunu belirterek, "Dereden kendi imkanlarımızla su getiriyoruz. 2015 yılında dere suyu ile idare ediyoruz." dedi.

Yosun tutmuş suları kullanmak zorunda olduklarını kaydeden Maşa, yetkililerin kendilerine şöyle dediğini aktardı: "Kaynak yokmuş. Köylerden su alamıyormuşuz. Yani devletimizin bu kadar, bu vatandaşı mağdur etmeden bir suyu verecek gücü yok mu?" diye sitemde bulundu.

SUYU, ELEKTRİĞİ, YOLU OLMAYAN KÖYLERE KIZ YOK

Öte yandan ilçeye bağlı, Akmazdam, Akçalar, Burcalı, Taşbaşı, Tomarlı ve diğer köylerde de durum farksız değil. Bu köylerde yaşayan bekar gençlere, köylerde yaşanan sorunlardan dolayı kimsenin kız vermek istemediği belirtildi. Bekarlara kız verilmemesinin sebebi ise elektrik ve su ile buna bağlı olarak beyaz eşyanın olmaması gösteriliyor.

Akmazdam Köyü Muhtarı Feridun Güneş, su ve elektrik probleminin gençlerinin 29-30 yaşına gelmesine rağmen evlenememelerine neden olduğunu söyledi. Kız istemeye gidilen yerlerin kendilerine karşı ileri sürdükleri yaşantı şartlarına değinen Muhtar Güneş, "Şartlarımız güzel olmadığından dolayı insanlara gittiğimiz zaman, 'Benim oğluma kız verin' veya 'Komşuma kız ver' dediğim zaman adam bize 'Yaşantınız ne? Benim çocuğum gelip orada ne yaşayacak? Ne elektriğiniz, ne yaşantınız var. Ne çamaşır makinesi çalıştırabilecek.' diyor. Gençlerimiz kız bulamıyor. " diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Köylülerin isyanı: Devletimizin bize bir su verecek gücü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER