Köysüren: Ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge istiyoruz


Aktif Eğitimciler Sendikası Kırşehir İl Temsilcisi M. Hakan Köysüren, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ek ders ücretleri konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge istediklerini söyledi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Köysüren, "Ülke ve toplumun geleceği adına önemli görevlerden birini ifa eden öğretmenler, ne yazık ki maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olmaktadır. Öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve yıllardır yerinde sayan ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılması gerekmektedir." dedi.

Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta MEB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini açıklayan Köysüren, "Taleplerimizin hayata geçmesi için ülke genelinde yürüteceğimiz kampanyaya, bütün öğretmenlerimizden ilgili yerlere ve tüm milletvekillerine e-dilekçe göndererek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kokart takarak destek vermelerini bekliyoruz. Ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılmalıdır. Eğitim-öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülmesi, ülkemizdeki insan onurunun gerektirdiği hak ve özgürlükler ile devlet-millet kaynaşmasının ve sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada eğitim-öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak kuşkusuz öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarıdır." ifadelerini kullandı.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 176. maddesindeki gösterge rakamlarının yükseltilerek, ek ders ücretlerinin günün şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Köysüren, "Bunun için 176. maddedeki gösterge rakamlarının gündüz için 280, gece ve hafta sonu için 300 olarak değiştirilmesini istiyoruz. Ek dersler ile ilgili düzenleme yapılırken toplam ek dersleri için yüksek lisans yapanlara yüzde 25, doktora yapanlara yüzde 40 ek dersleri zamlı ödenmelidir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Köysüren: Ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER