Koza Altın rekora koştu

Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı Ge­lir İda­re­si Baş­kan­lı­ğı, 2014 dö­ne­mi­ne iliş­kin ver­gi be­yan­na­me so­nuç­la­rı­nı açık­la­dı.

Koza Altın rekora koştu

Gelir Vergisi rekortmenleri açıklandı. Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı Ge­lir İda­re­si Baş­kan­lı­ğı, 2014 dö­ne­mi­ne iliş­kin ver­gi be­yan­na­me so­nuç­la­rı­nı açık­la­dı.

Bugün gazetesinin haberine göre, Koza Altın İşletmeleri, 2014 yılında, 113 milyon 576 bin TL vergi ödeyerek Türkiye’nin en çok vergi ödeyen 7. Özel sanayi kuruluşu oldu. Ödenen bu tutara ek olarak yaklaşık 20 milyon TL devlet hakkı ödemesi yapıldı.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli tek altın madeni şirketi olan Koza Altın İşletmeleri Türkiye kurumsal ‘vergi rekortmenleri’ listesinde 25’inci oldu. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan “2014 Vergi Rekortmenleri” listesinde 25’inci olan Koza Grubu’nun önünde 14 banka yer alıyor.

Kamu ve özel bankalar hariç tutulduğunda Koza Altın, en çok vergi ödeyen 7’inci şirket oldu. Kamu şirketleri hariç tutulduğunda ise Türkiye'de en fazla vergi ödeyen 4'üncü sanayi şirketi işletmesi oldu.
<< Önceki Haber Koza Altın rekora koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER