Koza-İpek Grubu'na 2. baskın

Koza İpek Holding'e bağlı şirketlere ikinci kez baskın düzenlendi.

Koza-İpek Grubu'na 2. baskın

Polislerin holding şirketlerinde yeniden arama başlattığı öğrenildi. Geçen hafta yapılan baskında gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılmıştı. 2. baskın üzerine Koza İpek Holding konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bugün başlatılan arama ve el koyma işleminin maksatlı ve hukuksuz olduğu vurgulandı. Bugün TV Ankara Haber Müdürü Cafer Tayyar Kala, "Gelir gider faturalarına rastlanmadığı iddiasıyla yeni bir arama yapılmış." dedi. Bugün TV canlı yayınına bağlanan Kala şunları söyledi: "Mali polis ve diğer ekipler 10 gündür holding genel merkezindeydi. Bilgisayarların imajlarını aldılar, bütün muhasebe kayıtlarını aldılar ve tüm banka hesaplarını aldılar. 2. baskının gerekçesinde tek bir madde göze çarpıyor. Gelir-gider faturalarına rastlanmadığı gerekçesiyle yeni bir arama kararı çıkartılmış. Bu sabah itibariyle 50 kişilik bir polis ekibi geldi. Şu an hiçbir işlem yapmadıklarını, holdingin içerisinde olduklarını ve arama kararını gösterdiklerini öğrendik. İlk arama kararında Bugün TV ve Kanaltürk televizyonları da vardı, bu arama kararında ise sadece Koza Altın şirketleri görünüyor. Sadece bir şirkete yönelik arama kararı görülüyor"
İşte Koza İpek Holding'ten açıklama

31.08.2015 tarihinde, Koza İpek Holding A.Ş. bünyesindeki şirketler hakkında arama kararı verilmiştir. Söz konusu karar gereği her türlü arama ve el koyma işlemleri  tamamlanmıştır. Ancak bugün itibari ile her nasılsa 2. Bir arama kararı verilmiş ve sabah 09:30 saatinde aynı konuda arama işlemleri başlamıştır.

31.08.2015  tarihinde verilen arama ve el koyma kararı tamamen icra edilmiş ve tüm bilgi ve  belgelere el konulmuşken, bugün itibari ile yapılan arama ve el koyma işlemi tamamen maksatlı ve hukuki dayanaktan yoksundur.
Yapılan işlemlere ve verilen kararlara karşı her türlü hukuki yollara başvurulacaktır..
Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Koza İpek Holding A.Ş.
<< Önceki Haber Koza-İpek Grubu'na 2. baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER