Koza İpek'teki kayyımlar değiştirildi

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, İpek ailesinin kayyımların görevlerine son verilmesi talebini reddetti. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, 8 ay geçmesine rağmen delillerin toplanamadığını ileri sürdü. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ayrıca Koza İpek Grubu’na atanan 5 kayyımdan 2’sı değiştirildi.

Akın İpek kendisine yapılan skandal teklifi ilk kez açıkladı

Koza İpek Grubu avukatı Yusuf Kenan Andiç, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nden Koza Altın İpek Holding ortaklarına kar payı dağıtılmaması yönünden tedbir kararının alınıp alınmayacağının değerlendirilmesini talep etti. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, yapılacak yargılama sonunda suçla bağlantılı kişilerin hisselerine devlet tarafından el konulacağı dikkate alındığında, kayyım atanması kararının da tedbir niteliğinde olduğundan avukat Yusuf Kenan Andiç’in talebini reddetti.

“DELİLLER HENÜZ YETERİNCE TOPLANMAMIŞ”

İpek ailesi ise, Koza İpek Holding’e atanan kayyımların görevlerinin sona erdirilmesini, sona erdirilmeyecekse kayyımlara verilen ücretin yeniden değerlendirilmesini istedi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, soruşturmanın devam ediyor olması, delillerin henüz yeterince toplanmamış olması gerekçesi ile talebin reddine karar verdi. Hakim Yunus Süer, kayyımların maaşlarının düşürülmesini talebini de reddetti.

KAYYIMLAR HEYET DEĞİŞİLİĞİ İSTEDİ

Kayyım olarak Koza İpek Holding’e yönetim kurulu başkanı olarak atanan, Mustafa Akçil ile yine kayyım olarak atanan yönetim kurulu başkan yardımcısı Hayrullah Dağıstan ve kayyım olarak atanan yönetim kurulu üyesi Arif Yalçın, kayyım heyetinin değiştirilmesini talep etti. Talebi kabul eden Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, Hikmet Keleş tüm şirketler yönünden, Hamza Yanık’ın ise ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret AŞ hariç diğer tüm şirketler yönünden görevlerine son verilmesine karar verdi. Hakim Yunus Süer, avukat Süleyman Ünlü ile avukat Bülent Yağmur’un Koza İpek Holding’e kayyım olarak atanmasına hükmetti.

KAYYIMLARIN TOPLAM MAAŞI 381 BİN TL

Hakim Yunus Süer, kayyımlarının maaşını ise bilirkişi raporunda belirtilen ücretin altında yönetici ücreti ödendiği gerekçesi ile reddetti. Hakim Süer, kayyımların alacağı toplam maaşı 381 bin TL olarak belirledi.

Holding’in yeni yönetim yapısı ve alacakları maaş ise şöyle:

17 şirkete atanan kayyımlar

Mustafa Akçil (Yönetim Kurulu Başkanı) 71 bin 700

Süleyman Ünlü (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) 71 bin 700

Hayrullah Dağıstan (Yönetim Kurulu Üyesi) 71 bin 700

Arif Yalçın (Yönetim Kurulu Üyesi) 71 bin 700

Bülent Yağmur (Yönetim Kurulu Üyesi) 71 bin 700

ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret AŞ’ye atanan kayyımlar

Süleyman Ünlü (Yönetim Kurulu Başkan ) 7 bin 500

Bülent Yağmur (Yönetim Kurulu Üyesi) 7 bin 500

Hamza Yanık (Yönetim Kurulu Üyesi) 7 bin 500

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer tarafından 26 Ekim 2015’te Koza İpek Holding’e ait şirketlere 26 kayyım atanmıştı. Hakim Yunus Süer, ilk olarak 26 kayyımdan 17’snın görevine son vermişti. Hakim Süer daha sonra kalan 9 kayyımdan 4’ünün görevine son vermişti.

<< Önceki Haber Koza İpek'teki kayyımlar değiştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER