Kozan'dan Bayır Bucak Türkmenlerine kışlık malzeme yardımı


Adana'nın Kozan ilçesinde Müftülük tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için ikinci kez yardım kampanyası başlatıldı.

Suriye'nin kuzeyinde yaşayan ve son günlerde yoğun saldırılara maruz kalan Bayır Bucak Türkmenleri için soğuktan koruyacak insani yardım malzemesi içeren yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Kozan belediyesinin 85 adet battaniye, yağmurluk ve çizme yardımında bulunduğu bildirildi.

Türkiye – Suriye sınırında, çetin kış şartlarında hayatlarını sürdürmeye çalışan Türkmenlere sahip çıkmanın Kozan Belediyesi'nin görevi olduğunu belirten Başkan Musa Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bayır Bucak Türkmenleri bizlerin öz kardeşi, kanı, canıdır. Türkmendağı kardeşlerimizin vatanıdır. Suriye ve Rusya'nın askeri gücüne karşı kanlarının son damlasına kadar mücadele eden kardeşlerimize belediye olarak geçtiğimiz aylarda bir yardım kamyonu ile destek olmuştuk. Şimdi de ilçe müftülüğümüzün hazırladığı yardım kamyonuna malzeme temin ediyoruz. İlçemizin hayırseverlerine de Türkmen kardeşlerimiz için düzenlediğimiz yardım kampanyalarına sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz. Türkmen Dağı'nın düştüğüne dair üzücü haberler alıyoruz. Her ne olursa olsun Türkmen Dağı daima Türklere ait olacaktır."

Belediye tarafından temin edilen insani yardım malzemeleri Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz ve Kozan İmar Ltd. Yetkilisi Hacı Ali Yılmaz tarafından İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu'na teslim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kozan'dan Bayır Bucak Türkmenlerine kışlık malzeme yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER