Kozan zabıtasından yılbaşı denetimi


Adana'nın Kozan ilçesinde belediye zabıta ekipleri, yılbaşından önce denetim yaparak iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Ekipler denetledikleri iş yerlerine 2016 yılına ait belediye takvimi ve bülten dağıttı.

Tüketicilerin sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilmiş ürünler tüketebilmesi için yılın son günlerinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, şehir merkezinde faaliyet gösteren kuruyemişçi, pastane, fırın, kasap, şarküteri ve lokantalarda denetim gerçekleştirdi. Kullanılan ve satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığını, hijyen şartlarına uygunluğunu, son tüketim tarihlerini ve iş yerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeleri kontrol eden ekipler, uygunsuz olan iş yerlerine de cezai işlem uyguladı. Yıl boyunca rutin denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri halk sağlığı için uygulamanın yeni yılda da hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. Bazı iş yerlerinde görülen eksiklikler için iş yeri sahibine uyarılarda bulunan ekipler, eksikliklerin kısa sürede tamamlanması gerekliliğini belirtti.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, iş yerlerinde uyguladıkları denetimlerin amaçlarının ceza yazmak değil iş yerlerinin ve imalathanelerin uygun şartlarda çalışmalarını ve eksiklerini gidermelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Zabıta ekipleri gecenin ilerleyen saatlerinde de ekmek fırınlarına yönelik hijyen ve gramaj denetimi yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Kozan zabıtasından yılbaşı denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER