Kozmik Oda polislerinin 'dinleme' iddianamesinde 2 yıla kadar hapis istemi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'suikast' iddialarıyla 2009 başlatılan soruşturma sırasından şüpheliler ile avukatlarının yaptıkları telefon görüşmelerini dinleyen ve daha sonra imha etmeyen 2 polis hakkında iddianame hazırlandı. Polislerin 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'suikast' iddialarıyla 2009 başlatılan ve Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Tetkik Kurulu'na girilerek arama yapılmasıyla gündeme gelen 'Kozmik Oda' soruşturmasına takipsizlik kararı vermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, müşteki S.A.'nın şikayeti üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan İbrahim F. ve Mahmut Ş. hakkında iddianame hazırladı. Şüphelilere kanunen yok edilmesi gereken verileri yok etmemek suçlamaları yöneltildi. Şüpheliler hakkında 2 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırladı.

Şüphelilerin Y.A. ile avukatı S.A. arasında geçen 8 ayrı telefon konuşmasını 'Şüpheli veya sanığın tanıklıktan çekilebilecek kişilerle arasında iletişimi kayda alamaz. Kayda alma gerçekleştikten sonra bu durumun anlaşılması halinde alınan kayıtlar derhal yok edilir.' düzenlemesine aykırı olarak kayda aldıkları belirtildi.

İddianamede kayda alınan tutanakların 'Kozmik Oda' soruşturma dosyasına eklendiği soruşturma aşamasında bu durumun fark edilmesi üzerine ses kayıtlarının ve tapelerinin tutanak tutularak imha edildiği bildirildi. Şüpheliler İbrahim F. ve Mahmut Ş., teknik takip yapılan kişinin, avukat olduğunu bilmediklerini ve telefon konuşmasından da avukat müvekkil ilişkisinin belirlenmesinin mümkün olmadığını ileri sürdüler. CİHAN
<< Önceki Haber Kozmik Oda polislerinin 'dinleme' iddianamesinde 2 yıla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER