'Kozmik Oda' soruşturmasını başlatan savcıdan açıklama


ANKARA (CİHAN)- Kozmik Oda soruşturması nedeni ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi tarafından hakkında inceleme kararı verilen savcı Mustafa Bilgili açıklama yaptı. Bazı basın yayın organlarında kendisi hakkında çıkan haberler nedeni ile suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davası açacağını belirten Bilgili, "Bu soruşturma sürecinde Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı müsteşarı ve askeri yetkililer ile görüşmeler yapılmıştır." dedi.

Bilgili, Kozmik Oda soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesinden sonra şahsı hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberler nedeni ile HSYK'da izin alarak yazılı açıklama yaptı. Takipsizlik kararında harddisklerin tamamı devlet sırrı kabul edilerek hakim ve cumhuriyet savcısı tarafından bakılamayacağının belirtilmesinin çelişki doğurduğunu vurgulayan Bilgili, "El konulan tüm evrak ve harddiskler Genelkurmay'a ait olduğuna göre bu belgelerin devlet sırrı olup olmadığı konusunda Genelkurmay'ın değerlendirmesi ile ilgili işlem yapılması gerekirken Genelkurmay'ın devlet sırrı demediği bilgi ve belgelere cumhuriyet savcısının devlet sırrı diyerek Genelkurmay'a iade etmesi ve bu aşamada hakim ve cumhuriyet savcılarının suçluymuş gibi gösterilmesi itiraz sonucu verilen mahkeme kararlarının yok hükmünde kabul edilerek tüm şüphelilerin beyanlarına itibar edilerek lehlerine olacak şekilde yorumlar yapılarak takipsizlik kararı verilmesi yorum ve sorgulamaya açıktır." ifadelerini kullandı.

Bilgili, soruşturma dosyasında emniyet fezlekesi bulunmadığını, tarafınca yapılan ve imzası bulunan tüm işlemlerin yasa ve usuller çerçevesinde, denetime ve itiraza açık olarak yapıldığını kaydeden Bilgili, şüpheliler, şüphelilerin avukatlarının ve askeri kurumların gerekli gördükleri itirazlarını da yaptıklarını vurguladı.

"ADALET BAKANI, ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI VE ASKERİ YETKİLİLER İLE GÖRÜŞMELER YAPILMIŞTIR"

Bilgili açıklamasını şöyle tamamladı: "28 Şubat ve faili meçhul soruşturmalarında şüphelilerin devlette çalışan kişiler olması ve mağdurların da toplumun bir kesimi ve hükümet olması sebebi ile dönemin Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı müsteşarı, ve askeri yetkililer ile soruşturma süresi boyunca görüşmeler yapıldığı gibi bu soruşturma sürecinde de Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı müsteşarı ve askeri yetkililer ile görüşmeler yapılmıştır. Basın yayın yolu ile şahsıma karşı hakaret ve iftira içeren beyanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ve tazminat davası açılacağını kamuoyuna saygı ile duyurulur."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kozmik Oda' soruşturmasını başlatan savcıdan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER