KPSS 2015 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2015 KPSS'de adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KPSS 2015 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A grubu ve Öğretmenlik alanında yapılan 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri testi uygulandı. Bugün de öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS)  hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testlerinin yer aldığı ikinci gün sabah oturumu yapıldı.

Dün sabah oturumuna sınava başvuran tüm adaylar katılırken öğleden sonra yapılan Eğitim Bilimleri testine ise öğretmen adayları başvurdu. Sınavda sorulan soruların yüzde 20'lik kısmı ÖSYM tarafından yayımlanacak. 

Soruların açıklanacağı tarih henüz netleşmese de ÖSYM'nin bugün yapılan Alan Bilgisi sınavları tamamlandıktan sonra birkaç gün içerisinde soruları açıklaması bekleniyor. 

Beklentiler soruların yüzde 20'lik kısmının en geç Salı günü açıklanması yönünde. Ancak şu önemli noktayı da hemen hatırlatalım. ÖSYM'nin soruları sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte de açıklama ihtimali bulunmaktadır. Bu tamamen ÖSYM'nin insiyatifine kalmış bir durumdur. 

Haftaya ÖABT 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise tek oturumda 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek. ÖABT'de adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ve 10 soruluk alan eğitimi testinde yer alan soruları 75 dakikada cevaplayacak. 

<< Önceki Haber KPSS 2015 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER