KPSS başvuru tarihi açıklandı

Her sene yüz binlerce kişinin hazırlandığı lisans düzeyinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvurular başlıyor. 17 Mart Perşembe günü başlayacak başvurular, 31 Mart Perşembe günü sona erecek.

KPSS başvuru tarihi açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak KPSS’nin başvurularının 17 Mart-31 Mart tarihleri arasında olduğunu bildirdi. 22 Mayıs'ta Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavları, bir hafta sonra 29 Mayıs'ta Alan Bilgisi sınavı yapılacak. Sonuçlar 14 Temmuz'da açıklanacak.

Öğretmen adayları için ise sınav süreci biraz daha farklı olacak. 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının ardından sonuçların açıklanması için 11 Ağustos beklenecek. 

ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM AĞUSTOSTA 

Sınava önlisans ve ortaöğretim düzeyinde girecekler için başvuru tarihleri 9 Ağustos-24 Ağustos olarak belirlendi. Önlisans sınavı 22 Eylül Cumartesi, Ortaöğretim sınavı 23 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu iki sınavın sonuçları 10 Kasım'da açıklanacak. 




Lise son sınıfta olan öğrenciler bu sınava girip, tercih yaptıktan sonra atama bekleyecek. Lise 3. sınıf öğrencileri sınava girebilecek fakat Haziran 2017'de mezun olduktan sonra tercih yapabilecek.

Lise 2. sınıf öğrencileri 2018 Haziran başında mezun olacak ancak 2016 KPSS puanıyla yapılan son yerleştirme 2018 Haziran'ın sonunda olacağı için bu alımlarda tercih yapabilecekler.

CHA
<< Önceki Haber KPSS başvuru tarihi açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER