KPSS sonuçları açıklandı

Adayların merakla beklediği KPSS sonuçları biraz önce açıklandı.

KPSS sonuçları açıklandı

KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçları biraz önce açıklandı. KPSS 2015 ve ÖABT sınavı 4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti.
 
 
 

ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açıldı. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.
 
2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklandı. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını öğrenebilecekler.  
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından 37 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklaması, öğretmen adaylarını memnun etmedi, tepki topladı. Adaylar daha önce 47 bin olarak açıklanan öğretmen ataması rakamının düşmesi konusunda tepki gösterdiler ve bu tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler.
 
ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?
 
KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.
 
Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir. 
 
KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.
 
Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.
 
Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.
<< Önceki Haber KPSS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER