Kral 3. Charles Parlamento'da taziyeleri kabul etti

Kral 3. Charles yeni hükümdar olarak bugün Parlamento'ya ilk ziyaretini gerçekleştirerek Avam ve Lordlar Kamarası'nın taziyelerini kabul etti. Kraliçe'nin cenaze töreni 19 Eylül Pazartesi günü Londra'daki Westminster Kilisesi'nde yapılacak.

SHABER3.COM

Kral 3. Charles hükümdar olarak Parlamento'ya ilk ziyaretini yaptı ve Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası temsilcilerinin Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüne dair taziyelerini kabul etti.

Kral Charles da bir konuşma yaptı ve taziyeler için teşekkür etti; "Parlamento demokrasimizin canlı aygıtı" ifadesini kullandı.

Kraliçe'nin tabutu Çarşamba gününden itibaren Londra'da ziyaretlere açılacak

Kraliçe 3. Elizabeth'in tabutu Çarşamba gününden itibaren Londra'da Westminster Hall'da katafalka konulacak ve halkın saygı duruşuna açılacak.

Yetkililer binlerce kişinin ziyareti beklendiği için uzun kuyruklar ve bekleme süresi konusunda uyarıda bulundu.

Katafalk önünden geçmek isteyenlere havaalanlarındaki gibi sınırlama ve güvenlik önlemleri uygulanacak.

Ziyaretler Çarşamba günü 17.00'den başlayarak cenaze töreninin yapılacağı Pazartesi günü 06.30'a kadar ve günün 24 saati boyunca devam edecek.

Resmi devlet töreni düzenlenerek katafalka konulan son Kraliyet Ailesi üyesi, Kraliçe 2. Elizabeth'in annesi olmuştu. Ana Kraliçe Elizabeth 2002'de 101 yaşında ölmüştü.

Ziyaretler ve cenaze töreni sürecinde Londra merkezinde toplu taşımada sorunlar olabileceği uyarısı yapılıyor.
<< Önceki Haber Kral 3. Charles Parlamento'da taziyeleri kabul etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER