Kredi ve kredi kartına taksite sınırlama geldi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 2 2018
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı yayımladı. Taslakta bazı amaçlar hariç tüketici kredilerinin vadesi 36 ayla sınırlandırıldı.
BDDK, 'Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı' hazırladı.
KREDİ KARTINA TAKSİT 12 AYI GEÇMEYECEK
BDDK'dan bu konuda yapılan açıklama şu şekilde:
"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi on iki ayı geçemeyecek.
VERGİ ÖDEMELERİNDE 9 AY
Buna göre, bu süre elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık ve konaklama ile ilgili harcamalarda altı ay, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanacak.
TAKSİT UYGULAMAMA KRİTERLERİ
Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyum, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak.
NAKİT ÇEKİMLERDE TAKSİT 9 AY
Kurumsal kredi kartları ile, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemeyecek."
FİNANSAL KİRALAMAYA DA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!3.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş4.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı5.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı
6.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı

Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zor...


