Kremlin: Rusya yolcu uçağının düşürüldüğü haberleri spekülasyon

Kremlin: Rusya yolcu uçağının düşürüldüğü haberleri spekülasyon

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Mısır'da düşen Rusya yolcu uçağı ile ilgili iddiaların spekülasyon olduğunu söyledi. Moskova'da gazetecilere konuşan Peskov, uçağın düşürüldüğü şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Peskov, "Uçak kazasının nedenleri ile ancak soruşturma komisyonu açıklama yapabilir. Ama henüz biz bu konuda açıklama duymadık. Tüm söylenenler ve tahminler doğrulanmamış bilgi veya spekülasyon nitelikli. Eğer kazanın nedenleri ile ilgili çok ciddi bir bilgiye sahip olan varsa, komisyona sunmalarını istiyoruz." dedi.

Uçak kazasından sonra İngiltere'nin Şarm el Şeyh'e uçuşları durdurduğu yönündeki soruya ise Peskov ," Bu onların kendi tercihleri. Rus uçakları seferlerine devam ediyor." ifadesini kullandı.
Öte yandan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, uluslararası uçak seferleri için güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.
Kogalımavia Havayolu'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı, Şarm-eş-Şeyh Havalimanı'ndan St. Petersburg'a gitmek üzere havalandıktan 23 dakika sonra düşmüştü. Uçakta 7'si mürettebat, 224 kişi yaşamını yitirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Rusya yolcu uçağının düşürüldüğü haberleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER