Kremlin: Suriye'de siyasi çözüm teröristlerin imhasından sonra mümkün


Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Suriye'de siyasi çözümün tek yolunun teröristlerin imha edilmesinden sonra olabileceğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Moskova ziyareti ile ilgili basına konuşan Peskov, "Suriye'de siyasi çözüm ancak ve ancak teröristleri yendikten sonra olur. Bunun dışında ülkenin dağılma tehlikesi olasılığı ortadan kaldırılmalıdır. Moskova ve Şam, krizin siyasi çözümünün alternatifinin olmadığı hususunda hemfikir" dedi.

Görüşmede Esed'in istifası ya da siyasi garantiler konusunun ele alınıp alınmadığı konusunda bir soruya yanıt veren Peskov, bu tür ayrıntılara ulaşmanın imkansız olduğunu kaydetti. Peskov'a göre öncelikli ödev, terörist ve aşırılıkçı örgütlere karşı sürdürülen mücadelenin kazanılması.

"RUSYA SURİYE'DE KARA OPERASYONU YAPMAYACAK"

Rusya'nın Suriye'de kara operasyonu yapmayacağını tekrarlayan Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu konuda görüşünü söyledi. Benim ekleyeceğim bir şey yok. Rusya'nın Suriye'de kara operasyonu ile ilgili planı yok. Rusya Hava Uzay Birlikleri teröristlerin üstesinden geliyor. Rus askerleri sayesinde Suriye ordusu askerleri atağa geçti" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Suriye'de siyasi çözüm teröristlerin imhasından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER