Kreş baskını pes dedirten boyuta ulaştı! Bakın kaç saat sürdü?

Eğitim kurumlarına yapılan polis baskınları rezil bir boyut kazandı...

Kreş baskını pes dedirten boyuta ulaştı! Bakın kaç saat sürdü?

Zonguldak'ta 8 okul ve dershaneye baskın düzenleyen terörle mücadele ekipleri, Ereğli'de 3-5 yaşındaki çocukların gittiği kreşi de hedef aldı. Silahlı polislerden korkan minikler gözyaşına boğulurken aydınlardan pedagoglara kadar her kesimden tepki yağdı.

İktidarın özel eğitim kurumlarına baskısı, kreşlere kadar düştü. Zonguldak'ta dün okul, dershane ve kreşlere polis baskın düzenledi. Baskında, minik çocukların korkusu ve gözyaşları dikkat çekti. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, maliye, milli eğitim, tarım, itfaiye, SGK görevlileri eşliğinde yaptığı baskında okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi. Denetim sırasında kayıt ve kayıt yenilemek için kurumlara gelen veliler içeriye alınmadı. Polis, basını kreşin yakınına almadı, gazetecilerin üzerine yürüyüp görüntü almasını engelledi. Arama kararının altından proje mahkeme diye bilinen sulh ceza hakimliği çıktı. Zonguldak merkezin yanı sıra Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde 8 eğitim kurumundaki incelemeye ilişkin veliler “Bu zulme artık son verilsin.” diye tepki gösterdi.

Baskınların en dikkat çekeni Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeydi. 6 yaşından küçük çocukların eğitim aldığı Galaksi Özel Eğitim Hizmetleri'ne bağlı Gonca Kreş'te dün arama yapıldı. Ekipler, kreş yönetiminden evrakların asıllarını istedi ancak kreş yönetimi fotokopi verebileceklerini söyledi. Durumu haber alan ve kreş binasına gelen öğrenci velilerinden Abdurrahman Şentürk, bu komedinin bir an önce bitmesini istedi. Şentürk “Burası 0-6 yaş arası bir eğitim kurumu. Benim çocuklarım burada kreşe gitti. Çocuklarımıza burada sevgi ve kardeşlikten başka bir şey öğretmediler. Bu trajedinin, bu komedinin bir an önce bitmesini istiyorum. Ülkemize faydası yok. Ülkemizde askerlerimiz şehit edilirken, bu tip işlerle uğraşılması bir ayıptır.” dedi.

Veliler tepkili: Polis kreş mi basar?

Küçük kızını sabah saatlerinde kreşe bırakan bir anne, daha sonra almak için geri döndü. Küçük kızın terör polislerinin baskınından korktuğu gözyaşlarına boğulduğu kameralara yansıdı. Okula kayıt için gelen veliler de kapıdan döndü. Bir çocuğunu kayıt yenileme, diğer çocuğunu ise ana sınıfına kayıt yaptırmak üzere gelen esnaf Nida Taşçı (35), “Kayıt yenileme yaptırmadılar. Okula operasyon yapıldığını söylediler. Ben de ‘Çocuklarımızı eğitim öğretim için getiriyoruz, ahlaklı nesiller yetiştirilsin diye getiriyoruz. Okula operasyon ne demek?' dedim. Yarın geleceğiz, kayıt yaptıracağız. Ve kardeşimin çocuğu vardı, Milli Eğitim okuluna gönderiyordu. Yarın onu da getirip kayıt yaptıracağım buraya. Çocuğumuz İstiklâl Marşı'nı da, büyüklerine saygıyı da, ulu önder Atatürk'ü de burada öğreniyor. Allah'a havale ediyoruz.”

Operasyonu duyunca okula gelen diğer veli Mustafa Çağdaş Meriç (49) “Bu yapılan operasyon sadece okula ve öğretmenlere değil, bütün velilere yapılmıştır. Buradaki suç, biz öldükten sonra evlatlarımızın arkamızdan dua okumayı öğrenmesi midir?” ifadesini kullandı. Elmas Özel Eğitim AŞ avukatı Burhan Temel Çınar, operasyonun müvekkillerine ait kurumların terör örgütüne mali kaynak teşkil ettiği gerekçesiyle yapıldığını, kişilerle ilgili arama kararı olmadığını söyledi. Çınar, “Biz yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz.” dedi. Avukat Çınar, söz konusu kurumların bugüne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğunu hatırlattı.

Operasyonun ardında 28 Şubat'ın emniyet müdürü var

Çocukların eğitim yuvası olan kreş baskınlarının Zonguldak'ta yaşanması tesadüf değil. Zira Zonguldak Emniyet Müdürü aynı zamanda 28 Şubat'ın sembol isimlerinden Osman Ak. 28 Şubat'ta başta Hizmet Hareketi olmak üzere dinî cemaatlerin ‘örgüt' olduğunu iddia eden raporu hazırlayıp DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in önüne koyan iki isimden biri de Osman Ak'tı. Ankara Emniyeti'nde Osman Ak'a bağlı istihbaratçıların 8'inci katta özel bir büro oluşturarak başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere birçok kurum ile sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, hakim ve savcılarla birlikte 963 kişiyi dinledikleri iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. ‘Telekulak skandalı' olarak tarihe geçen olayda Cevdet Saral ve Osman Ak görevden uzaklaştırıldı. Emekli olan ve 15 yıldır aktif görevde bulunmayan Ak, 17 Aralık'tan sonra Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Göreve gelmesinde iktidara yakın medyaya verdiği röportajlarda Cemaat'i suçlaması etkili olmuştu.

<< Önceki Haber Kreş baskını pes dedirten boyuta ulaştı! Bakın kaç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER