Kripto yazılımlar sabıkalı kayyıma emanet

İhaleye fesat karıştırmaktan 3 yıl hapis cezası alan Kaynak Holding kayyımlarından Aytekin Karahan, Milsoft yazılım şirketine de kayyım olarak atandı.

Milli Projeleri Yürüten Yazılım Devine Kayyım

Kaynaklar MİT, Emniyet ve Genelkurmay Başkanlığı’nın stratejik yazılım projelerini yürüten şirkete yapılan atamanın devlet sırlarını riske ettiğini belirtiyor.

Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara her gün yenileri ekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘proje’ olarak nitelenen Sulh Ceza Hâkimlikleri tarafından Hizmet Hareketi’ne yakın olduğu iddiasıyla şirketlere kayyım atanıyor. Kayyım olarak ise geçmiş dönemde bazı şaibeleri bulunan kişiler tercih ediliyor.

Bunun bir örneği Ankara’da yaşandı. Türkiye’nin en büyük yazılım devleri arasında gösterilen ve MİT, Emniyet ve Genelkurmay Başkanlığı’nın stratejik yazılım projelerini yürüten Milsoft Yazılım Teknolojileri ’nin yönetimine kayyım atandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Kaynak Holding’e atanan kayyım İmran Okumuş, yardımcılıklarına ise Başkan vekili olarak Aytekin Karahan ve Sezai Çiçek getirildi.

Kaynak Holding’e kayyım olarak atanan Aytekin Karahan daha önce Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suç örgütü kurarak, kamu ihalelerinde menfaat karşılığı usulsüzlük yapmaktan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, Karahan’ın hapis cezasından şartlı salıverilinceye kadar kayyımlık yetkilerinden yoksun bırakılmasına hükmetmişi. Böylece Karahan’ın Kaynak Holding’deki kayyımlığı düşmüştü. Fakat Karahan hukuksuz bir şekilde Kaynak Holding’in ardından Milsoft’a da kayyım olarak atandı.

Kayyım görevi kötüye kullanmaktan hükümlü

Karahan’ın Genelkurmay, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Başkanlığı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’yla (TİB) önemli bazı stratejik projelere imza atan bir şirkete kayyım atanması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Kaynaklar, ihaleye fesattan ceza alan bir kişiyi devletin gizli ve kripto çalışmalarını yürüten bir şirkete kayyım atanmasının hukuken yanlış olduğunun altını çiziyor. Söz konusu şirketin, sadece Türkiye’de değil Amerikan Sikorsky SeaHawk helikopteri görev bilgisayarı yazılımı ve S-92 helikopteri hava veri bakım yazılımı gibi uluslararası bir çalışma grubunun içerisinde de bulunduğu aktaran kaynaklar, önümüzdeki günlerde bunun Türkiye için bazı sorunları beraberinde getirebileceği uyarısında bulunuyor.

Şirket halen, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yürütülen Müşterek Elektronik Harp Eğitim Simülatörü, Komuta Kontrol Sistemi Ara Katman Sistemi, MİLGEM Korvet, Elektronik Harp Programlama ve Simülasyon Merkezi, Arama Kurtarma Gemisi Savaş Yönetim Sistemi, Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) Taşınabilir Görüntü Kıymetlendirme Sistemleri ve Özgün TİHA Yer Kontrol İstasyonu gibi önemli projelerin yazılımlarını sürdürüyor.

<< Önceki Haber Kripto yazılımlar sabıkalı kayyıma emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER