Şimşek açıklaması geldi, dolar düşüyor

Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabineyi açıkladı. Kabine'de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek görevini devam ettirdi. Piyasalarda Şimşek'in görevine devam edeceği beklentisi hakimdi. Açıklama öncesinde 3,01 seviyesine kadar çıkan dolar/TL, yeni ekonomi yönetiminin açıklanmasının ardından düşüşe geçti ve 2,97'e kadar geriledi. Şimdi gözler Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararında. Beklenti marjinal fonlanma faizi olarak bilinen üst bantta 50 baz puana kadar indirim gelmesi.

Şimşek açıklaması geldi, dolar düşüyor

Türk piyasaları için bugün olağanüstü bir gün yaşanıyor.  Piyasa oyuncuları öncelikle Başbakan Binali Yıldırım'dan gelecek Kabine kararını takip etti. Yıldırım'ın açıkladığı listeye göre, ekonomi yönetiminde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek görevinde devam ederken, Maliye Bakanı Naci Ağbal da görevini devam ettirecek.  Ekonomi Bakanı olarak Nihat Zeybekçi göreve geldi. 
Uzmanlar Şimşek'in görevine devam etmesini beklediklerini belirtmişti. 
Şimdi gözler Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararında.  DOLAR BİR ANDA GERİLEDİ Bu sabah Kabine belirsizliği ile birlikte 3,01'e kadar yükselen dolar, haberlerin ardından 2,97'e kadar geriledi.
Dolar,  Şimşek ve Ağbal'ın görevde kalacağının açıklanmasının ardından 2,9760 seviyesine indi. 
Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber Şimşek açıklaması geldi, dolar düşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER